Alla katter gillar inte kattmynta, Wendy var inte särskilt intresserad, men Uchi & Deshi däremot… I onsdags fick de en ny klösbräda, de använder den andra flitigt men det behövs fler för att skona möblerna. Den var visst duktigt mynta-impregnerad verkade det som!

Från Wikipedia:

Det officiella namnet kattmynta och de mer lokala namnen ”kattlusta” och ”kattleka” kommer av örtens effekt på katter. Kattmyntan är älskad av de flesta katter. Den kan göra katter som galna, de rullar runt och dreglar. Hur mycket en katt reagerar på örten är individuellt. Det är kattmyntans grågröna blad som avger en karakteristisk doft när de krossas. Det kan vara ett tips för nyblivna kattägare att spreja kattmynta på klösträdet. Förutom katter lockar den även till sig bin och fjärilar.

Deshi dreglar… Hela klösbrädan är fuktig, haha!

deshi-34
deshi-36deshi-35

 

Uchi var mer undrande över Deshis exalterade beteende, men sedan gav han sig in i leken också. Älskar hans knäppa minspel, haha!

uchi-48

uchideshi-25uchideshi-24deshi-37

 1. Åh sötnosar. Jag har också läst någonstans att hankatter oftare påverkas mer av kattmynta än honkatter.

  Blicken på sista bilden… <3<3<3

 2. nejmen guuud vad gulligt! de har hittat sin kärlek.
  köpte en sånt där klösbräda till baloo när han flyttade in hos mig. han typ tittade på den och fnyste lite som om han tyckte jag var helt dum i huvudet :-P

  • @alexandra, Japp =) De håller inte på och hånglar med den längre, men de tycker om att klösa på den och det är ju det viktigaste =)
   Haha, katter tycker vi människor är dumma i huvudet oavsett vad vi gör ;-)

 3. Jag har faktiskt bara haft en katt som reagerat på kattmynta, och då egentligen inte den äkta, nepeta cataris, utan den”falska” nepeta fassenii som man kan ha i trädgården. Jag hade massor i rabatterna och Hilda älskade att rulla runt i det.

  Dina pojkar är jättesöta!

  • @Sminkan, Åhh vad sött! Så dina nuvarande katter bryr sig inte alls? Vad tror du om det som Mia skrev överst att hankatter reagerar mer på mynta än honor, kan det ligga något i det?

   Och tack, de är små lurvtroll!

 4. Hihi, vad söta de är! :-) Lustigt att en del katter blir som ”berusade” av kattmynta. Jag har provat kattmynta hemma på klösträdet, men mina birmakillar brydde sig inte nämnvärt. Det var inte alls så spännande!

  • @Eva, Jaa det är ju lite knäppt! Nu håller de inte på och berusar sig längre, det var bara i början. Men de gillar fortfarande klösbrädan och det är ju det viktigaste.

Comments are closed.