Ni har säkert sett på nagelbloggar och youtube-filmer om hur man gör watermarbling på naglarna? En rolig men knölig procedur som ger ett fint resultat!

Watermarble är helt enkelt lack som droppats i vatten, med hjälp av en tandpetare har man sedan skapat mönster där man sedan doppar ner nageln. Det som är knöligt är att man antingen tejpar fingrarna runt nageln eller möjligen använder vaselin, för att det inte ska komma lack överallt. Jag använde en tejp som är alldeles för bred, bäst är nog isoleringstejp. Den är lätt att riva av efteråt också.  Tejpa runt hela nageln med en tejp som går runt sidorna och under nageln också.

Så här ser det ut om man struntar i tejp. Det blir ju lite onödigt kladdigt, eller hur?

När du är klar med tejpandet – ta alla fingrar på en hand på samma gång så slipper du förstöra din manikyr – så tar du en liten skål med kallt vatten. Ta lack som du vet är bra pigmenterade, jag har använt Nubar – Flaming Purple, Espresso och Rouge. Jag har som ni också ser ett vitt lack under, Rescue Beauty Lounge Bella. Om du vill att ditt baslack ska lysa igenom kan du med fördel använda ett dåligt pigmenterat lack eller samma lack även i droppandet.

Därefter är det bara att börja droppa. Här måste du dock vara snabb, eftersom lacket stelnar fort och blir plastsjok. Droppa försiktigt och droppa hela tiden inuti den föregående droppen. Antalet är inte så viktigt, eller antalet färger. Gör som du tycker blir fint! Ta sedan en tandpetare och dra utifrån och in mot mitten. Här märker du direkt om lacket redan stelnat, då blir det inte så snyggt och bara att samla in och göra om.

När du sedan är nöjd med mönstret doppar du nageln med nageln neråt och snabbt upp igen. Du kan också ta en tandpetare och föra undan det överskottslack som ligger omkring ditt doppade finger, så slipper du det också. Sedan är det bara att ta bort tejpen och lacka med överlack.

Här ser ni vänster hand, som var den första jag testade på och höger som blev lite bättre. Allt kladd omkring naglarna gick att gnugga bort i duschen senare.