Har du grov och torr hud? Full med knölar och fläckar eller akne, fet hy och andra hudproblem? Då kommer jag med ett riktigt vettigt tips här!

Akoma African Black Soap!

 

Akoma Skincare är ett engelsk företag som säljer produkter, tillverkade av kvinnor i ett kooperativ i Ghana. Akoma Cooperative Multipurpose Society i Ghana är en viktig inkomstkälla för kvinnor i samhället. De skördar, samlar och förbereder råvaror på ett sätt som inte stör det lokala ekosystemet. Råvarorna i detta fall är sheanöten, som är en av beståndsdelarna i African Black Soap. Det finns säkert andra tillverkare av ABS, men det gäller att man väljer en som verkligen är tillverkad i Afrika. Givetvis försöker tillverkare tjäna pengar även på denna genom att lägga i kol eller andra färgämnen.

Personligen känns det bra att kunna köpa denna produkt direkt från Akoma själva, just för att hjälpa kvinnorna i Ghana men också att jag tydligt markerar att jag stöttar Fair Trade och andra organisationer som verkar för en bättre värld. Den är tom veganvänlig!

Inom No’Poo-grupperna räknas ABS som en riktig mirakelprodukt, som hjälper mot akne och rent allmänt dålig hy. De flesta får väldigt torr hy i början, men efter ett tag börjar lystern komma fram och huden blir helt fantastisk. Jag har just börjat använda denna, så enda effekt jag fått är att min hud känns väldigt ren och len. Trots att den inte innehåller några sulfater löddrar den otroligt mycket. Dock tog den inte bort min mascara, vilket inte är så förvånande för det är inte många produkter som gör. Jag har skurit den ena tvålen i småbitar, för hade jag lagt hela tvålen på tvålbrickan hade den efter ett tag smält. Så genom att ta en liten bit i taget räcker den längre. Just denna egenskap att den smälter gör den också utmärkt som flytande tvål. Lägg bara några bitar i en tvålburk med pump, häll på lite vatten och vänta.

Ni ser baksidan av tvålasken brevid av ingredienserna. Inget mer i den och inte mindre, utan bara produkter som använts i hundratals år. Full recension kommer när jag använt slut den första tvålen, så stay tuned! Lägg märke till mönstret förresten, hjärtan som på håll ser ut som leopardmönster! Underbart! Observera att den stora tvålen är inslagen i papper fortfarande…

Tvålen på 130 gram kostar £3.47, eller 36 kr. Sedan går frakten på ungefär detsamma. Jag köpte två tvålar och betalade sammanlagt 107 kr. Det finns även en bulk, alltså en stor klump på 500 gram, för £9.97 105 kr. Den blir det nog nästa gång, om jag gillar resultatet av denna.

Läs mer om Akoma Cooperative på akomacooperative.com och om Akoma Skincare på akomaskincare.co.uk!

Comments are closed.