Klicka på bilden för att komma till Bokus!

Ja, det tog ju inte lång stund innan jag läst ut även del 3! Det var en snabbläst och spännande upplösning av dramat. Recensionen av del 1, Berlinerpopplarna och del 2, Eremitkräftornahittar du på länkarna.

Som jag skrev i recensionen av Eremitkräftorna slutade den mycket dramatiskt. Jag kommer inte avslöja vad för att inte förstöra läsningen för dig. Tredje delen i serien, Vila på gröna ängar av Anne B Ragde, kommer inte med några lösningar. Misären fortsätter och alla lägger allt ansvar på Torunn, Tors dotter. Alla räknar med att hon ska lösa alla problem och ställa upp, men hon har fallit ner i en djup depression. Till slut brister det fullständigt för henne.

Under tiden har Erlend och Krumme bestämt sig för att skaffa barn med ett lesbiskt par samt rusta upp den gamla silon på gården till sommarbostad med hela den utökade familjen. Till sin hjälp har de en arkitekt som retar gallfeber på Erlend och ställer till ofog. Margido å andra sidan försöker hjälpa till på gården men inser att han inte gjort tillräckligt.

Som sagt, mycket dramatisk upplösning men ändå fick vi inga svar. Inga förklaringar om vad som hände efter. Skitbok! Mycket frustrerande! =)

Läs den här serien, den är otroligt bra!

Betyg: 4 av 5 | Genre: Roman | ISBN: 9789170016967 | Sidor: 221

Sedan Tors olycka kämpar Torunn, storstadsflickan från Oslo, med att ta hand om gården och grisarna. De andra i familjen Neshov verkar fullt upptagna med nya livsprojekt och har ingen tid för gården.

Äldste farbrodern Margido är begravningsentreprenör och håller just på att utvidga sin verksamhet och den yngre farbrodern Erlend och hans partner väntar barn tillsammans med två kvinnor.

Så kommer sommaren och familjen samlas på Neshov. Torunn har ett beslut att fatta som kommer att påverka allas framtidsplaner.

Humor, värme, oväntad händelseutveckling och kärleksfullt skildrade karaktärer är några av ingredienserna i Anne B. Ragdes böcker om bröderna Neshov och Torunn.