Det är tyvärr ingen som anser att jag ens har ena foten inne i nagellacksbloggvärlden, trots att jag visar upp mycket lack – och säljer dem. Konstigt det där. Jag kan fortfarande bli lite ledsen över att så få läser min blogg, speciellt när man jämför med andra större bloggar som inte alltid har så hög kvalité.

Men men, det var inte det jag skulle skriva om nu! Utan det här med att utvecklas!

Jag gick bakåt i arkivet, bilden nedan visar ett Isadoralack jag visade upp i juni 2008. Det som är roligt med att gå igenom gamla inlägg är ju att se hur jag har utvecklat mitt nagelbloggande. Från en bild på en slarvigt målad nagel, till ordentliga inlägg med fler än 5-6 bilder. Bilderna är av en helt annan kvalité, givetvis mycket beroende på bättre kamera och teknik, och bilderna visar rätt färg. Dessutom har själva målningstekniken förbättrats, det är sällan jag städar mina nagelband efter en lackningssejour.

Jämför dessa bilder, den vänstra från 2008 och den högra från nu i veckan.

Det är samma sak med mejkbilderna förresten, även om det mer är själva ansiktet som förändras genom åren.

Vad tycker du om mina nagellacksinlägg?

Okategoriserade
 1. Vilka meta-taggar har du på bloggen ? Hittar inte sökmotorerna dig ? Har du kollat vad exvis ADwords kostar, dvs på in reklam i google sökningarna ?

 2. Hej Karin,
  jag läser bloggen och gillar dina nagellacksinlägg, allt som har med lack är intressant för mig, däremot är jag usel på att kommentera, ska bättra mig,
  Kramar Jenny

 3. Japp, utveckling! Bravo! :)
  Så blir det ju, mitt lackande har också förbättrats (tack och lov!)
  Fina bilder har du också!

 4. Jag läser din blogg men kommenterar inte så ofta. Men jag gillar dina inlägg, speciellt mejker och nagellack samt de som är mer personliga. Det verkar som att man får jobba hårt för att få läsare. Jag har fått fler läsare på senare tid men absolut inte så många läsare som vissa bloggar. Svårt att veta hur man ska göra för att få fler läsare. Jag tänker att jag ska göra på mitt sätt och försöka få till så bra bilder som möjligt. Bilderna betyder så mycket och det finns bloggar där bilderna är rent ut sagt kass, de följer jag själv inte. Jag gillar verkligen dina bilder. :)

  • @Pamsan, Tack så mycket =)
   Ja, det där är en ständig kamp.. Jag uppdaterar 2-3 gånger om dagen och visst, allt är kanske inte jättebra men inte dåligt heller. Men jag har ett riktigt dåligt snitt av läsare. Dessutom är det svårt att veta vad folk tycker om när de varken kommenterar eller gillar. Svårt det där.

 5. Jag gillar helheten med din blogg, att det är en kompott med lösgodis. Både personligt och fina mejker och underbara naglar! :)

  Tycker du målade rätt bra 2008 också, jag har också utvecklat men missar mycket. Läste någonstans att man kan ta en smink pensel och doppa i borttagning för att städa nagelbanden, aldrig tänkt på tidigare så det ska jag testa!

  • @Blowfish, Tack så mycket!
   Men nää, jag vad inget vidare 2008. Det stämmer bra att man kan ta en pensel och städa med, eller en tops. Jag har istället lärt mig att vara mer försiktig… Hoppas jag aldrig blir darrhänt!

 6. Nu kan jag ju bara prata för mig själv naturligtvis, och jag är absolut inte ute efter att vara kritisk! Självklart ska du göra precis som du vill med din blogg! Och så länge du trivs med den och blir glad av bloggen så spelar det ju ingen roll om du har 2 eller 2000 läsare egentligen :)
  Men precis som du skriver i beskrivningen av bloggen så är det ju en livsstilsblogg, men med en hel del smink och naglar. Jag tittar in här med jämna mellanrum, men jag följer inte bloggen med Google Reader eftersom det är för glest mellan nagellacksinläggen för min smak. Det är absolut inget fel på dina nagelinlägg, det är jättebra! Men jag följer – med några få undantag – bara bloggar med minst 80% rena nagelrelaterade inlägg. Det kanske inte är helt omöjligt att andra som är ute efter rena smink och/eller nagelbloggar tänker likadant, jag vet inte. Och det är ju över lag väldigt mycket svårare att få läsare till en livsstilsblogg, om man inte är Blondinbella eller nått annat dumt >.<
  Sen är Sverige en för liten nisch rent generellt. Ska man ha många läsare får man skriva på engelska, annars är ens målgrupp med svensktalande nagelnördar väldigt liten vad man än gör med bloggen :)

  • @Cactus, Jag tar det absolut inte som kritik utan som mycket värdefull feedback!

   Självklart har du rätt i att jag inte skriver tillräckligt mycket om nagellack. Och visst vill jag ha många läsare även om jag nog inte skulle kunna hantera en väldig massa varje dag… Men förresten, om du bara vill läsa mina nagellacksinlägg kanske du skulle bokmärka denna länk istället: http://www.vackerunderbar.se/?cat=43 eller lägga in denna feed i din reader: http://www.vackerunderbar.se/?feed=rss2&cat=43

   Jag har nog två läsare som inte kan läsa svenska… ;) De får översätta själva, haha!

 7. Det är svårt att få läsare, man skriver ju både för sin egen del och för sina läsare, men jag tycker dina inlägg är jättebra med bra texter och fina bilder. Att uppdatera alltför ofta kan ju också bli fel, vad ger det att skriva 8 inlägg per dag om det bara blir typ ”alltså gud vad snygg den blusen är”, ”åh en nagel gick av” eller ”guuud vad töntigt det där va”. Förstår mig inte på den typen av bloggar. Mycket hellre glesare med inlägg men mer innehåll, som dina! Sen måste jag tillägga att det inte alltid är lätt att kommentera, vissa saker känns privata och som läsare vill man ju inte heller verka alltför knäpp ;P hehe.
  Förresten, den här veckan var jag på gratiskonserten i Norrköping, Kapten Röd, kanon!

  • @Alexandra, Tack så mycket! =)

   Ja, max fyra inlägg per dag räcker, jag vill gärna att de har lite kvalité också och inte bara som dina exempel. Du får gärna kommentera allting, även privata! Vad har varit privat på sistone som du inte velat kommentera?

   Kul att du gillade konserten! =))

 8. Gud jag älskar dina inlägg med nagellack. Är själv väldigt svag för nagellack och har faktiskt nästan aldrig bara naglar längre. I dag bär jag Depend 6009 ett svart magnetlack. Mycket snyggt och passande till gårdagens Alice Cooper konsert.

 9. Kan lugnt säga att din blogg är en av de få som jag följer som inte är ”ren” nagelblogg och detta för att jag älskar att få boktips och älskar dina bilder!

  Det där med utvecklingen är kul att se. Jag kan själv se en otrolig skillnad på dom inläggen jag gjorde när jag startade min blogg i början på året och på dom bilderna jag lägger ut nu.

  Hur man ska göra för att få mer läsare tycker jag är hur svårt som helst. Jag har haft turen och blivit länkad till från andra mycket ”större” bloggar och genom dom har jag fått en del läsare vilket är fantastiskt roligt förstås!

  • @Helena, Tack Helena, vad roligt att höra!

   Utveckling är kul, utan det skulle det vara rätt meningslöst att blogga. Kul att du ser inlägg på dina egna inlägg också. Men att få läsare är riktigt knepigt… Aldrig någon större som länkar till mig =( Eller de stannar inte.

Comments are closed.