20 april, 2024
Okategoriserade

Vacker & Underbar – nu med taggar!

När jag startade den här bloggen hade jag inte riktigt koll på det här med kategorier och taggar. Jag tyckte att de var i princip samma sak, så jag struntade i att tagga. Alla nagellacksinlägg hamnade således i kategorin Nagellack. Ni förstår ju själva att det är svårt att hitta i arkivet.

Det är ju som så att kategorier kan förklaras med tex gruppen ”sylt” eller ”bröd”. Stora grupper som egentligen inte säger så mycket. Men etiketter, eller taggar, är tex ”hallonsylt” eller ”rabarbersylt” i kategorin ”sylt”, medan ”lingonbröd” och ”tunnbröd” är en del av kategorin ”bröd”. Ser man det på det viset är det lättare att förstå behovet, och vitsen, med att tagga sina inlägg.

Jag har därför påbörjat ett något segt projekt med att tagga upp mina nagellacksinlägg. Bokrecensionerna är redan taggade, ni ser dem som ”3 av 5” tex. Lacken taggar jag med märkesnamn, finish och färg – samt taggen holofredag. På så sätt hoppas jag att den här bloggen kan inspirera dig som besöker den ännu mer. Men jag är på sidan 8 av 23, så ni förstår ju att det kommer ta lite tid.

Här två bilder från min mobil, vart ni hittar kategorierna och taggarna samt exempel på hur tagglistan ser ut!

imageimage

Hur gör du, taggar du dina inlägg? Eller du utan blogg, brukar du använda taggar för att hitta vad du söker?

2 tankar på “Vacker & Underbar – nu med taggar!

  1. Yes, taggar uppskattas! Och jag använder det gärna, om det blir aktuellt att söka någon gång :)

Kommentarer är stängda.