20 april, 2024

Roller Derby

Igår var vi till Ektorpshallen och tittade på en match i Roller Derby! Det var NRD mot Brass Knuckle Harlots från Stockholm som körde, på bilderna nedan är NRD blå och BKH i röd korsett.

Det var en ganska hård match och bra stämning, NRD förlorade med 101-273 eller nåt liknande. Trots den överlägsna vinsten var Norrköpingstjejerna riktigt duktiga! Kul att se! Jag hade mentalt sätt passar perfekt i ett Roller Derby-lag, som blocker då förstås. Jag blir rätt aggressiv vid tävlingar och är rätt stor och stark om jag får säga det själv. Jag hade motsvarande roll när jag spelade handboll. Dock skulle mina knän säga tack och adjö vid första tacklingen, det krävs inte mycket för att knäskålen ska gå ur led. Så, tyvärr! I nästa liv!

Jag borde ha läst det här på Wikipedia igår, innan matchen:

Roller derby är en kontaktsport som utövas på rullskridskor. Sporten går ut på att utövarna, uppdelade i två lag, kör på en oval inomhusbana och poäng delas ut till en spelare (Jammern, märkt med en stjärna på hjälmen) som kör förbi varje medlem (blockers) av motståndarlaget. Blockers uppgift är att blockera vägen för motståndarlagets jammer och hjälpa sin egen jammer att lättare komma förbi. Detta görs med hjälp av olika strategier. Laget med flest poäng vid matchens slut har vunnit.

Det var väldigt svårt att fota dock, testade med mina två olika zoom-objektiv men det var svårt att få till det. Min kamera är nog inte snabb nog. Men vi kör ett bildspaminlägg här ändå!

GO NRD!

English: Went to a game of Roller Derby yesterday, with a team from Norrköping meeting Stockholm. I wish I could participate but my knees wouldn’t hold. And it was really hard to photograph!

rollerderby-1rollerderby-3rollerderby-2rollerderby-4rollerderby-5rollerderby-6rollerderby-7rollerderby-8rollerderby-9rollerderby-10rollerderby-11rollerderby-14rollerderby-15rollerderby-17rollerderby-16rollerderby-12rollerderby-18rollerderby-20rollerderby-13rollerderby-19rollerderby-21

4 tankar på “Roller Derby

  1. Kul bilder, verkligen action. Synd att du inte kan åka. Kramis – eller snarast host, nys och fräs i kubik.

Kommentarer är stängda.