28 mars, 2024

Årskrönika 2008

Ja, vad är ett nytt år utan att man gör ett avslut på det år som passerat? Jag har lite svårt för nyår, för mig har varje årsskifte markerat avslut på ännu ett jobbigt år som kanske kommer ersättas av ett ännu jobbigare. Jag tror inte jag haft ett bra år sedan 1978 kanske.

Nåja, 2009 ska bli året som inget går fel!

-:-

Januari 2008

Jag skrev 67 inlägg här på Vacker & Underbar. Året började med fantasier om att klippa mig, något som inte skedde förrän senare i januari. Jag skrev ett inlägg om onödiga förpackningar och lovade att källsortera bättre. Jag insåg att jag hatade Kiehls Superbly Deodorant och de flesta sökningar jag fick handlade om det hypade Boots No 7. Jag fyllde 30 år den 13:e och Christian blev tjusig i rött läppstift. Jag tog ett nytt körkortsfoto och började ett av mina nya jobb under 2008, vacker som Kleopatra.

-:-

Februari 2008

Jag skrev 51 inlägg, det nya körkortet anlände och vi fastställde att den största anledningen till att vi får sug på olika produkter berodde på bloggarna vi läser. Jag besökte Berlin och shoppade smink på KaDeWe och den allra första Beautybagen anlände till bloggvärldens förtjusning. Första Kavalkaden kom också till bloggen.

-:-

Mars 2008

46 inlägg skrivna, jag var helt klart beredd att raka av mig håret efter ett antal misslyckade blekningar! I mars propagerade jag också för att alla måste kolla sina bröst lite oftare, ett inlägg som gav mig en massa gratistrafik till slut. Enligt er så var rött på ögonlocken en färg ni inte kunde tänka er, jag var också på en föreläsning med framgångscoachen Anders Haglund och hyllade Extensium från Yves Rocher. Jag gjorde en jämförelse mellan Maybellines Color Definer och Mac Shadestick, att Mac förlorade den kampen fick jag ytterligare bevis på senare också. Ytterligare en Kavalkad såklart mot slutet.

-:-

April 2008

wendy1Jag skrev 60 inlägg och började bla med en recension av Suki´s Lemongrass Cleanser. Jag tipsade om att man fick en gratis skönhetsbehandling om man handlade på Josefsson – ett erbjudande jag själv aldrig fick! Jag dissade djupa burkar och trodde att jag hittat en ny cool produkt men var visst 10 år försent ute. Min älskade Wendy fyllde 15 år och jag testade nåt så obskyrt som öronljus. Jag visade också hur vacker jag är utan smink! Månaden slutade med att jag skickade in ansökningapappren till ALMI, förvigat i en film. Kavalkaden för april kom i maj.

-:-

Maj 2008

fre-3005-1Månaden då bara 30 inlägg skrevs. Jag var dels med om att kvadda min pappas Mercedes på min mammas födelsedag och blev tillsammans med Anders. Jag testade Osis Dust It för första gången och träffade representanter från ALMI. Jag undrade också varför man plågade sig själv med att lyssna på andras åsikter om en och svarade på en av väldigt många utmaningar under 2008. Anders gästbloggade för första gången om ytlighet och jag fick jobb som – vad jag inbillade mig då – chef! Jag gjorde en av mina Dagens-favoriter under maj och det blev en Kavalkad här också.

-:-

Juni 2008

essieBara 38 inlägg skrevs, månaden började med att jag berättade om kick-offen i Jönköping. Jag beställde en massa lila smink från Blush och nationaldagen 6 juni firades gul och blå. Den andra Beautybagen kom i dubbla upplagor och Anders gäsbtloggade igen, denna gång om Inkreditet. Jag klippte äntligen av håret från helvetet och jag diggade Essie Huckle Buckle. Håret varierades i all oändlighet och självklart rusade jag till Pressbyrån och köpte alla tre nummer av Brittiska Glamour där Benefits gloss ingick! Månaden avslutades med att jag visade lite blandat inköpt godis. Kavalkaden kom först i augusti.

-:-

Juli 2008

5752922986Det kom 36 inlägg ur mitt tangentbord. Wendy var söt som vanligt och jag visade den fulaste lackfärgen ever. Jag och Anders blev med en enorm sekelskifteslägenhet och jag blev kär i Zoya Ki. Jag startade Projekt Hud (igen) med inköp av bla Cicatrix och jag försökte visa min uppskattning trots min egna avundssjuka. Anders börjadefota mig när jag sminka mig och därmed var juli över med en Kavalkad som kom först i augusti den med.

-:-

Augusti 2008

son-2408-4Jag skrev 47 inlägg och månaden började med att jag blev utelåst en skön torsdagskväll. Jag gick offtopic till världens godaste auberginelasagne som matchades med Mavalas Milano. Jag var med i lokaltidningen NT och H&Ms Fashionista var en stor överraskning. Jag fick sparken (igen, detta var årets tredje jobb) och jag skaffade mig en egen domän med min cv. Vacker & Underbar fyllde ett år och flyttade till den egna domänen www.vackerunderbar.se. Jag berättade om min fablaisse för Gustav Klimt och insåg att aknekrämen med Tea Tree Oil inte funkade på min hud. Jag fick en Award av FAKElashes och min nagellackssamling var alldeles för liten. Jag fick till snyggaste mejken ever och jag flyttade äntligen! Kavalkaden för augusti.

-:-

September 2008

son-2109-1Seg månad resulterade i 33 inlägg och inleddes med att jag inte sminkade mig på en vecka eftersom sminket inte ens var uppackat! Jag fick mitt fjärde jobb för året och där är jag ännu kvar. Jag frågade er om jag skulle klippa av alla naglar och årets bästa tips kom redan nu i form av kokosfett i badet. Det flyttade in ett välkommet tillskott och jag blev en liten kyckling. Det kom en sändning Mac-pigment från The Body Needs och jag var återigen trött… Månaden slutade med ett försök att skingra oron med Bob Marley.

-:-

Oktober 2008

img_1794_18962044Nu fick 36 inlägg chansen att glänsa, åter igen tog jag upp Breast Cancer Awareness med en kampanjbanner från Pink October. En av många Dagens var denna lila som stod sig snyggt mot mitt vita hår och denna rödsvarta som är en av mina favoriter. Ett Pret-ty-temavar borstar och vi hade inflyttningsfest – där bakiströttheten ledde till att idéen om Nailmail föddes. Ett annat tema var ögonbryn, ett av mina fixpunkter, ett annat är min hud som jag fick en receptbelagd kräm för. Den första och andra hinten om Nailmail kom upp och jag funderade över varför någon hamnat hos mig på sökordet ”Mustasch under näsan”. Månaden avslutades med en söt film på söta Wendy.

-:-

November 2008

nailmailMånaden dominerades av Nailmail som lanserades 1a november med China Glaze Blush Trio. 63 inlägg skrevs, men alla handlade inte om Nailmail såklart. Vi var på Halloweenfest och blev utmanad igen. Min mormor var lik mig som 20-åring och jag undrade hur Make Up Stores peelingpulver används. Jag frossade i Brieost och inspirerades av Makeupjunkie. Jag köpte mig äntligen en systemkamera, en Canon Eos 400D, och jag klättrade på Bloggportalens lokala lista. Jag avslöjade att Zoya blev nästa lack till Nailmail och David Beckham hyllade mig på ett sexigt sätt. Min Dagens-favorit för november blev Sannas Barbiemejk och min rockermejk på Club2Club. Kavalkaden kom lite senare.

-:-

December 2008

tis-0912-1Årets sista månad började med presentationen av Zoya som månadens lack – under stort jubel. 60 inlägg hann skrivas och många av dem handlade om utskicket av Blush Trio och min obegripliga faktura. Jag fick äntligen lite uppmärksamhet av PR-firmorna och fick en ask hudvård från L300. Jag skrev ett långt inlägg om mina naglar och visade det grå Viva La Diva-lacket. Jag hade en frågestund som bara mina närmaste frågade i ;) men fick fler frågor senare. Jag visade upp min Afterglow-manikyr och svarade på kritiken om 10 dagars faktura på Nailmail – vilket senare blev en god nyhet i form av 30 dagars faktura! Julen tillbringades på ålandsfärjan Cinderella och en massa nagellack inhandlades. Slutligen konstaterades det att Nailmail kommer fungera tack vare läppstiftseffekten och att lacket för januari blir Essie och därmed var 2008 slut!

God fortsättning!

5 tankar på “Årskrönika 2008

  1. Wow, vilken årskrönika! Roligt med alla tillbakablickar som din 30-års fest. Tänk att det snart har gått ett helt år, snacka om att tiden flyger fram.

  2. Summa sumarum – var 2008 så dåligt egentligen ? Visst en massa jobbiga händelser, men alla ledde ju vidare mot något bättre, eller hur ?

  3. Jo, kanske det… Tycker jag slet med ekonomin precis hela året. 2009 måste bli bättre!

Kommentarer är stängda.