Vet ni vad jag har märkt? Att jag får mer och mer pigmentfläckar i ansiktet!

Jag har länge haft fläckar under höger öga, de skapar en hålig skugga som inte är så fin. Jag har även fått över överläppen, i kanten liksom som inte heller är så fin. Nu senast upptäckte jag att jag tom fått fläckar i pannan! Gah! Varför får man såna där fläckar och finns det krämer som bleker dem? Tycker de syns igenom sminket också.

Tips anyone?

Vad tycker du om detta inlägg?

 • Älskar det! (0)
 • Bra! (0)
 • Helt ok! (0)
 • Ingen åsikt (0)
 1. Har dem också! Det är nog åldern, min vän;) Men jag mejkar över fläckarna med laxrosa concealer så är det lilla problemet ur världen:) Jag har också funderat på blekande cremer, så du kan väl testa en creme först och tala om ifall den är värd pengarna;)

 2. jaha,ännu en som är drabbad,suck,ta en titt på mig så…man ser så skitig ut, irriterrande.gahh….det finn en kräm på hälso kosten som är mot pigment fläckar,och den bleker faktiskt fläckarna,testade nu i vintras och det fungerade,men dyr tror det va runt 250-300kr.anti pigment creme,tror jag den hette.jag ska dock smörja lite mer just på fläckarna, under sommaren och testa för det är ju nu de syns som mest!!!!

  ingegerds senaste bloggpost: Gårdagens makeup..

 3. Moonstruck: Jo, nog är det åldern alltid, men jag trodde det hade med p-piller och sånt bjäfs också. Så laxrosa concealer funkar? Ska testa en blekcreme om jag hittar någon bra!

  Ingegerd: Jaa, vad tråkigt det är :( Får ta mig till hälsokosten och kolla vad de har, lär ju bara bli mörkare också med solbrännan.

 4. Pigmentfläckar som inte är rena födelsemärken kommer av att det är ”skit”/”skräp”/”avfall” som kroppen inte kunnat ta hand om själv, alltså typ rester av nedbrytning av ämnen vi får i oss. Då färdas de upp till ytan. Och ju äldre man blir, desto mer fläckar får man iom att kroppen inte klarar att ta hand om lika mycket ”skit” som innan.

  Naturligtvis är det inte bara åldern som spelar in, utan vad som händer i kroppen som förhindrar optimal nedbrytning.

  Där ser man, anatomikursen var bra till annat än att lära sig latinska namn.

  Elenas senaste bloggpost: Yarrrr!

  • @Elena, …..Nja. Fläckarna uppstår eftersom hudcellerna har blivit alltför hårt angripna av solen. Men pigmentfläckar kan också orsakas av hormonförändringar. Har inget som helst att göra med någon ”skit”/”skräp”/”avfall” som du kallar det

   ”Och ju äldre man blir, desto mer fläckar får man iom att kroppen inte klarar att ta hand om lika mycket “skit” som innan.”

   Hmmm…Lever och njurar är kroppens reningsorgan, och för en fullt frisk människa avtar inte deras kapacitet med stigande ålder. Alltid lika kul att läsa amatörmedicinska teorier, men ibland blir de bara för tokiga

 5. Uj, uj…en massa skitklottar i fejan är vad det i princip handlar om, alltså;) Ja, att bli äldre är inte alltid så jävla kul;)
  Hursomhelst så kanske blekmedlet vore en kul grej att testa!

 6. Først og fremst bør du bruke en krem med solfaktor 30 hver dag hele året og en sunblock med faktor 50 på pigmentflekker. Solkremer med god beskyttels får du fra bla La Roche Posay og Avene. Under solkremen er det også lurt å bruke et vitamin c serum eller idebenone serum. P piller kan også gjøre pigmentflekker større desverre, kanskje du kan teste en annen type prevensjon visst du bruker p piller?

  For å fjerne pigmentflekker er det eneste som fungerer skikkelig en krem som heter Aberela, denne får du på resept av legen din. Be om at det skal tilsettes 4% hydrokinon, dette har en blekende effekt. Ikke er det så dyrt heller! Du må renge med å bruke aberela i noen mnd før du ser resultater men tro meg, det virker!!!

  Dette er den beste måten jeg har blitt kvitt mine pigmentflekker på. Håper det var til hjelp, lykke til:)

 7. Såg att en del av er provat Super Glandin Anti Pigmentcreme, den både bleker de fläckar man redan har och förhindrar uppkomsten av nya. Finns att köpa på Åhlens, Kicks och i hälsobutiker.
  Cremen innehåller även spf 15, och fungerar som din dagliga ansiktscreme.De flesta som provar den är supernöjda.

Comments are closed.