För något år sedan kom Baby Foot till Sverige, en plastsocka med ämnen i som gör att fötterna inom en vecka fjällar av sig alla förhårdnader och bös. Nu kommer ett billigare (nåja) och mer tillgängligt alternativ från Footner. Dessutom utan salicylsyra, som iofs enligt mig är en mirakelsyra… Läs mer på myfootner.com!

Footner kommer finnas på Apoteket  och kosta 239 kr.

Simsalabim – fräscha sommarfötter!

Efter framgångarna i Europa lanserar nu det holländska fotvårdsvarumärket Footner sina exfolierande sockar i Sverige. Efter bara en timmes behandling och utan att varken smörja eller fila, förvandlas de torra vinterfötterna sakta men säkert till lena och mjuka fötter att stolt visa upp.

Med hjälp av Footner Exfoliating Socks försvinner hudförhårdnader, hälsprickor och andra oönskade uppbyggnader av hud på fötterna. Tekniken kommer ursprungligen från Asien och har hjälpt kvinnor och män med problemfötter i många år.

Footner Exfoliating Socks är engångssockor som innehåller bland annat AHA-syror och mjölksyra. Dessa ämnen förekommer även i annan hudkosmetik och hjälper till att sätta igång den naturliga processen att avlägsna död hud från den levande huden. Det som händer är att de verksamma ingredienserna påverkar det protein som fungerar som ett lim mellan den friska och den föråldrade huden. Samtidigt återfuktas och vårdas huden av ingredienser som aloe vera, kollagen och gurkextrakt.

Engångssockorna träs på fötterna och får verka i 60 minuter. Efter 3-5 dagar börjar effekten märkas genom att hudförhårdnader och död hud börjar lossna från fötterna. Processen pågår i ytterligare 7-10 dagar och efter ca 2 veckor är fötterna mjuka och lena som babyfötter. Effekten varar i 2-3 månader.

Footner Exfoliating Socks är dermatologiskt testad och registrerad som en kosmetisk produkt. Produkten är granskad och godkänd av Apotekets egen kontrollinstans APL samt alla övriga apotekskedjors kvalitetsgranskningsavdelningar. Dessutom har den holländska produkten fått två utmärkelser: Drogisterij Awards och Best Innovation 2010 in the Benelux.

Footner Exfoliating Socks kommer att kosta ca 239 kronor och säljas på de flesta apotekskedjor runt om i Sverige.  Footners socka innehåller inte det omdebatterade ämnet salicylsyra som förekommer hos konkurrenten.

www.myfootner.com

Okategoriserade

Comments are closed.