Jag har tidigare skrivit om mitt bruk av torrshampo, då hyllade jag den rosa lilla flaskan från Lee Stafford. Jag gav den en 5a i betyg och kallade den min lifesaver. Nu kanske vi ska ta och lugna ner oss några hekto och dra ner betyget till en 4a, eftersom jag testat en annan sort som konkurrerar med topplatsen! Förvisso är Lee Stafford fortfarande en riktigt riktigt bra spray för oljigt andradagshår, men med ett pris på 80 kr för 150 ml känns Batiste som en bra konkurrent, med en större flaska.

Jag har använt flaskan till vänster i drygt 1-1,5 månad och är riktigt riktigt nöjd. Jag kan strunta i att tvätta håret i 3-4 dagar utan att det ser alltför illa ut, torrshampot suger upp det värsta och ger också en volym to die for när håret egentligen är riktigt platt. Jag har alltså använt denna även på helt rent hår, istället för den lilla shakern från Osis – som ju är riktigt dyr i jämförelse!

Schwarzkopf utvecklade Batiste torrschampo under 70-talet. Sedan 2004 har det varit ledande i sin klass i England och finns nu även att köpa i Sverige på bland annat Kicks och Åhléns. Det som är lite roligt med Batistes flaskor, är att de behållt den lite 70-taliga looken. Jag gillar verkligen att de ser ut som de gamla flaskor av luftrenare som mormor hade i sitt badrum och som bestått tidens tand i decennier. Sedan kanske man kan fundera några varv på doften, men den försvinner väldigt snabbt och är inget som stör mig. Dessutom får du inget tradigt ”mjäll” av denna spray, åtminstone inte om du borstar ut den ordentligt efteråt.

Batiste torrschampo fräschar upp håret mellan tvättarna genom att absorbera fett, smuts och rester av gamla hårprodukter. Batiste torrschampo fungerar också perfekt som stylingprodukt och ger alla hårtyper mer volym, fyllighet och glans. Nu till våren lanseras två helt nya produkter från Batiste.

Batiste XXL

Batiste XXL fräschar upp håret mellan tvättarna men förutom detta tillför även XXL mycket mer volym är orginalet. Batsite XXL för XXL volym.
Pris: 79 kr

Batiste Wild

Batiste Wild fungerar på samma sätt som originalet. Den är lätta att applicera och ger håret ett ”nytvättat” utseende. Wild har en helt ny, orientalisk doft.
Pris: 79 kr

Betyg: 5 av 5. Tack vare den större storleken jämfört med Lee Staffords!
Pris: 79 kr
Mängd: 200 ml
Köpa igen: Jaa! Absolut!
Inköpsställen: Kicks och Åhléns

Okategoriserade
  1. Älskar Batiste! Funkar mkt bättre än Lee Staffords för mig :)
    Och ska snart köpa ny, blir definitivt XXL Volume!

  2. Måste nog faktiskt prova torrshampoo till sist. Mitt hår avskyr att tvättas två dagar i rad men ibland har man ju kalendern full flera dagar i rad med tillfällen när man vill se lite snygg ut. Tack för tipsen!

Comments are closed.