19 april, 2024
Okategoriserade

OBH Nordica – Power Massager

Före jul fick jag ett mail från White Away, en vitvaru- och elektronikbutik på internet. De undrade om jag ville prova en produkt och då jag haft mycket problem med smärta i axlar och ländrygg slog jag till på en massagemaskin från kategorin Massage och välbefinnande.

Jag valde en ny produkt, OBH Nordica Power Massager som är en handhållen massagemaskin med fyra olika massagehuvuden, infraröd värme samt variabel massagestyrka. Den har också 4 olika massageprogram för olika behov. Se mer nedan i min recension. Tyvärr finns denna produkt inte just nu på WhiteAway.

Först och främst, detta är en produkt från OBH Nordica. Det borgar för hög kvalité och en bra funktion och denna är designad för att man ska kunna använda den på sig själv. På bilderna syns det inte riktigt hur stor den är, men den är ca 40 cm lång och väger en hel del, 2 kg ungefär. Men den har ett stort handtag med gummerad insida som gör det lätt att hålla den själv.

Själva huvudet med sina två massagepunkter sitter ganska långt ifrån varandra, ca 15 cm mellan mittenpunkterna men detta upplever jag inte som ett problem vid massage. Den har fyra olika huvuden som man byter mellan genom att skruva av dem med en enkel skruvmekanism. Det står inte i manualen vad de olika munstyckena har för olika funktion, mer än att man själv får prova sig fram till vilket som fungerar bäst. Jag har bara testat den som står längst fram till vänster.

 

Håller man i massagehandtaget är det lätt att nå startknappen med pekfingret, det sitter på undersidan ovanför handtaget. Maskinen sätts på med högsta styrkan på det vanliga programmet som hela tiden går i samma takt. Styrkan kan varieras mellan 1 till 5 med ett enkelt tryck på knappen Speed. Du kan också sätta på infraröd värme genom knappen Heat. Denna tycker jag inte har varit så speciell, kanske har jag provat för lite just på den.

 

Förutom standardprogrammet som jag föredragit, finns det tre program till. Burst – där den i cykler alternerar i en snabb hastighet i 3 sekunder, för att sedan stanna i 2. Wave – där hastigheten stegras gradvis från 2 till 5 i cykler. Samt Swing – hastigheten stegras från 1-5 och ner igen. Själva knappen illustrerar hur det fungerar och lyser också upp i blått när den är aktiverad.

Vad tycker jag då? Jo, för lätt smärta i axlar och rygg fungerar den utmärkt. Även på värk i höft och ben har den fungerat bra på. Kronisk smärta är den kanske inte riktigt lika effektiv på, har man djup värk och väldigt spända muskler hjälper inte denna maskin hur mycket man än använder den. Men den typ av smärta jag har, gamnacke och träningsvärk, är den suverän. Lite stor och klumpig dock och givetvis väsnas den en del. Jag har också lite svårt att nå nedre delen av ryggen på ett effektivt sätt, men det är ju inte maskinens fel utan min kropps anatomi. Det står också i manualen att man inte ska använda den längre än 20 minuter. Detta då händerna faktiskt domnar av alla vibrationer, dessutom måste ju musklerna vila emellan.

Jag är glad att jag får testa denna, den hjälper på min typ av värk. Men som sagt, har du en värre och djupare värk är detta bortkastade pengar om du inte får annan behandling hos en mänsklig massör.

Rekommenderat pris för denna är 795 kr, du kan läsa mer på OBHNordica.se om denna produkt.

2 tankar på “OBH Nordica – Power Massager

Kommentarer är stängda.