Nu lanserar Clinique en ny ögonkräm – Superdefense SPF 20 Age Defense Eye Cream. Med solskydd, titt på fan! Mycket intressant och ett bra medel mot för tidigt åldrande. Jag har väl inte direkt rynkor, men har fått en del linjer och påsighet. Men det ska bli mycket intressant att testa denna!

Ögoncreme med superskydd

Clinique introducerar nu Superdefense SPF 20 Age Defense Eye Cream. Den första ögoncremen med solskydd som även återfuktar, vårdar och verkar ljusreflekterande.

Superdefense SPF 25 Age Defense Moisturizer är Cliniques populäraste fuktighetscreme och med den nya ögoncremen har vi skapat en avancerad och effektiv duo som varje dag skyddar mot de första ålderstecknen.

Superdefense-serien är baserad på fuktgivande formler och en effektiv blandning av antioxidanter som skyddar huden mot skadlig påverkan från både externa faktorer som sol och miljö, och interna faktorer som känslomässig stress.

UV-skydd är hudens första och viktigaste försvar i kampen mot åldrandet. Med tiden bryter solens skadliga strålar ned hudens naturliga försvar och reparerande mekanismer, och resultatet blir linjer och rynkor.

Ögonområdet är det mest sårbara och det är där åldrandet syns först, och det är även känsligt för solskydd. Det har tagit Cliniques hudläkare fyra år att färdigutveckla en solskyddsformula som är behaglig nog att applicera varje dag. Resultatet är titandioxid som är ett extra milt solskydd som skyddar mot både UVA- och UVB-strålar.

Utöver titandioxid innehåller Superdefense SPF 20 Age Defense Eye Cream ingredienser som lindrar och verkar läkande så att linjer och rynkor blir mindre synliga. Cremen ger massvis av fukt och innehåller dessutom en lätt, ljus färg som verkar ljusreflekterande och ger ögonområdet en naturligt lysande effekt.

Fakta:

Superdefense SPF 20 Age Defense Eye Cream har allt som behövs för att skydda det känsliga ögonområdet mot de interna och externa faktorer som bidrar till för tidigt åldrande:

  • Ett solskydd med 3:1 UVB-/UVA-skydd
  • En effektiv blandning av antioxidanter som minskar skadorna från fria radikaler
  • Fuktgivande ingredienser som bildar en stark fuktbarriär mot irritanter
  • Ett läkande komplex som gör fina linjer och rynkor mindre synliga

Ingredienser:

  •  Sea whip-extrakt, koffein och alg-extrakt som tillsammans skyddar huden mot synliga skador som finns i irriterad hud.
  • Patenterad Skin signaling repair-teknik som tillför huden natrium ribonucleinsyra (RNA-fragment) som främjar och aktiverar hudens naturliga reparationsprocess. Micrococcus lysate, ett enzym utvunnet ur jäst som främjar hudens naturliga reparationsfunktion.
  • Padina pavonica-extrakt som stärker hudens skyddsbarriär så att den bättre kan motstå externa skadefaktorer och förhindra de första ålderstecknen.
  • Siegesbeckia orientalis-extrakt, som utvinns ur blad från en växt på Madagaskar och hjälper till med att bevara hudens naturliga kollagen.
  • En rad liposom-inkapslade antioxidanter som skyddar mot fria radikaler och miljömässiga påverkningar. Ingredienser som<0 Murumuru-smör från Amazonas behåller hudens skyddande fuktbarriär. Trehalose verkar fuktgivande medan sodiumhyaluronat drar till sig och binder fukt till hudytan.

Superdefense SPF 20 Age Defense Eye Cream passar alla hudtyper och appliceras på morgonen genom att lägga lite creme på huden under ögonen och från globlinjen upp till ögonbrynsbenet. Den silkesmjuka cremen tränger smidigt och snabbt in i huden och ger en naturligt lysande effekt till huden runt ögonen.

Allergitestad. 100 procent oparfymerad. Oljefri. Orsakar inte acne. Utvecklad av hudläkare och testad av ögonläkare.

Lanseras i 6 februari, 15 ml kostar 360 kr.

Okategoriserade