28 mars, 2024
Okategoriserade

Tävling: Julkalender från The Body Shop!

Dags för en tävling här på Vacker & Underbar! I samarbete med The Body Shop! Woop woop!  Dessutom är det ingen dålig vinst heller, utan årets julkalender – i dess största form! Behold, The Body Shop kalender ULTIMATE – pris 1200 kr (värde 2400 kr)! Fylld av ljuvligt doftande hudvårdsprodukter, sköna accessoarer och läcker makeup. Självklart innehåller de flesta Community Fair Trade-producerade ingredienser och många av accessoarerna är även de Community Fair Trade-producerade.

Vilken otrolig vinst!

Årets adventskalender från The Body Shop innehåller en mängd skönt väldoftande och vårdande önske-klappar för både ansiktet och kroppen. En härlig present att ge till någon varje dag fram till julafton! Bakom en av luckorna i kalendern döljer sig dessutom en donation som går oavkortat till Rädda Barnen.

Men för att vinna den här kommer det krävas en hel del. Som ni vet är människor det som alltid har varit hjärtat i The Body Shops företagande. De kämpar för social rättvisa och mänskliga rättigheter. Försäljningen av adventskalendern kommer i år att ge 25 000 matpaket till undernärda barn på Afrikas horn. Donationen går oavkortat till Rädda Barnens katastroffond. För att DU ska vinna denna kalender och njuta av alla godsaker som The Body Shop kan bjuda på måste du tänka till lite. Eller ganska mycket.

Tävlingsutmaning: Du har 25 000 kr, vad vill du donera dem till eller vilka vill du hjälpa? Det kan vara en organisation med ett specifikt syfte, det kan vara en händelse eller person du känner till som du vill hjälpa eller något annat du känner lite extra för. Kom ihåg att du även kan hjälpa här hemma, kanske med de hemlösa i din stad eller ett katthem du donerat tidigare till. Berätta vad du skulle donera till och motivera ditt val!

Tävlingen pågår fram till söndagen den 27e november så du hinner få din vinst före 1e december.

Vad väntar du på? Kör!

The Body Shops kalender finns i tre olika storlekar. De finns i handeln nu!

KALENDER LUXURY
Röd insida på bilden till höger. Pris 800 kr (värd 1100 kr)

KALENDER DELUXE
Svart insida på bilden till höger. Pris 1000 kr (värd 1500 kr)

KALENDER ULTIMATE
Guldig insida på bilden till höger. Pris 1200 kr (värd 2400 kr)

28 tankar på “Tävling: Julkalender från The Body Shop!

  1. Vilken grym tävling!

    Hade jag 25 000 kronor skulle jag gärna vilja donera dem till Linköpings Djurskyddsförening. Jag mår dåligt när djur lider och jag vill därför stödja en verksamhet som ser till djurens bästa. Om jag ska köpa en katt i framtiden kommer jag förmodligen att köpa en från dem,och på så sätt hjälpa ett hemlöst djur.

  2. Åh, vilken kul tävling och vilket pris. :)

    Det finns många organisationer osv. som jag kommer att tänka på. Jag får ont i hela kroppen när jag ser barn och djur som lider. Om jag hade 25 000 skulle jag skänka dem till Maskrosbarn, en ideell förening som stödjer ungdomar som har föräldrar som missbrukar och eller är psykiskt sjuka. Jag själv har haft turen att ha underbara föräldrar men tänker på alla de som inte har/har haft det så. Även om det är inte är lätt att tänka sig in i deras situation så förstår jag att det måste vara otryggt. Jag kan inte förstå föräldrar som sätter barn till världen och sedan prioriterar något helt annat, flaskan. En förälder kanske inte kan hjälpa om denne har en psykisk sjukdom men jag hoppas då att det finns hjälp för både barnet och föräldern.

  3. Vilken tävling! Underbart pris och ännu bättre tävlingsfråga!

    Om jag skulle vinna skulle jag vilja göra något för den plats där jag nu har bott i över 7 år. Jag flyttade till Örebro och stadsdelen Vivalla för ca 7 år sedan för att plugga. Jag trivs bra här och tycker inte alls att är så hemskt som många säger. Tyvärr finns det många ungdomar och barn här som kommer helt fel i livet. Om jag hade 25000 (helst ännu mer) skulle jag vilja starta något för dem, där de kan utvecklas och må bra. Jag har haft funderingar på att ha en lokal dit ungdomar och vuxna kan komma, jag tror att det skulle vara bra att ha någon form av boxning eller kampsport att erbjuda ungdomarna så kan de slåss mot en påse istället för varandra. För mig känns det viktigt att kunna göra något för dem som helt enkelt inte har något. Det vore underbart om man kombinerade träningslokal med en lokal där man kan träffas och umgås, möjligen även hjälpa folket här som har det svårt att få pengarna att räcka till. Det är vad jag skulle göra. Känns som om det skulle kunna hjälpa samhället och mina grannar.

    Mvh Viktoria Larsson

  4. Jag skulle ge pengarna till PETA som är en organisation som vill stoppa djurplågeri. Det gör så fruktansvärt ont i hjärtat när man hör eller ser bilder på vad olika människor gör mot djuren. Man blir så förbannad och undrar verkligen vad personerna som gör detta tänker. De måst verkligen göras någonting åt det. Därför skulle jag ge pengarna till en organisation som jag verkligen tror kommer att göra stor skillnad. Jag hoppas att djurplågeriet får ett slut, så snabbt som möjligt. Och självklart så vill jag att pälsindustrin får ett stopp den också.

  5. Det finns så mycket jag önskar man kunde göra med 25 000 kr…
    Så många både människor och djur som behöver och förtjänar så mycket mer…
    Allas förslag och argument här är ju verkligen något jag instämmer i, men om jag måste välja…
    Jag kan inte blunda för de både vuxna och barn som lever i extrem fattigdom.
    Önskar att sådant inte fick hända idag när världen VET att det sker!
    Vill ge dem allt, tänker lätt att 25 000 kr inte skulle räcka långt i den stora världen.
    MEN, hjälper det verkligen någon är det ju värt det! Vill ge till någon organisation som arbetar ordentligt med dessa frågor. Som är DÄR, och inte tar stora vinster för egen del!
    Skulle gärna samla ihop saker och resa själv, så att man vet att allt går fram…
    Vad som helst, bara man vet att det går till någon som behöver det, är ju önskvärt.

  6. Ett Wii till rehabavdelningen så att det blir roligt för både gamla och nya patienter att leka sig till rörelse, ett akvarium med fisk till varje avdelning för att det är både stimulerande och avslappnande för patienter och anhöriga att titta på och hitta samtalsämnen.

    Alternativt skulle jag skänka hela summan till en villig människa som skulle vilja starta ett hospice i vår kommun så att folk kan få den bästa palliativa vården utan att behöva lämna sin födelsekommun. Som det är nu har vi hospice i Umeå och Sundsvall, men det är långt att fara för närstående och många skulle ju hellre vilja dö hemma.

  7. 25 000 Kr är inte särskilt mycket pengar men det hade räckt till att starta upp ett projekt med fokus på smalhets och utseendefixering. Jag praktiserar på en gymnasieskola tillsammans med två skolkuratorer och har träffat många tjejer med dåligt självförtroende och ätstörningar. Det är så sorgligt att se att de lägger sin energi på helt fel saker. Istället för att ta tag i skolan och ta hand om sig själva på ett positivt sätt slutar de äta, börjar träna hysteriskt och jämför sig med retuscherade, underviktiga modeller. Projektet skulle handla om att medvetandegöra de sjuka idealen på olika sätt. Man hade kunnat titta på bilder på artister och modeller osminkade, fixade och slutligen den färdigretuscherade produkten. Diskutera jämställdhet utifrån skönhetsidealen hos tjejer och killar och ha diskussioner kring hur man kan bygga upp sitt självförtroende på andra sätt. Jag tycker att det är jättekul med yta men det får inte gå så långt att det blir tvångsmässigt och leder till psykisk ohälsa.

  8. Jag skulle dela de pengarna mellan barncanceravdelningen på sjukhuset här i Linköping och Stadsmissionen. Det gör extra ont i mig så här vid jul att det finns människor, och då framförallt barn, som inte har möjlighet att fira en under jul pga sjuk- eller fattigdom. Så, pengarna skulle gå till att ordna en underbar jul för cancersjuka barn och deras familjer samt att hjälpa mindre bemedlade föräldrar att ge sina barn den jul de förtjänar.

  9. Åhhh vilket fint pris! Är gärna med och tävlar!

    Jag skulle ge alla pengar till min kyrka här i området, så att de har råd att hjälpa ännu fler familjer att få en fin julmiddag i jul och eventuellt så att de även kan ge ett bidrag till julklappar åt några av församlingens barn som har det lite sämre ställt! (föräldrarna har så klart sämre ekonomi, men det påverkar barnen)

  10. hade jag fåt 25 000 skulle jag ha donerat det till dom rädda barnen jag tycker det är så hemskt att se dom så smala och knappt ha några kläder, man känner sig så gråtfull när man ser dom. Och sen jämföra med oss många i sverige tycker att vi är ett dåligt land men vi ska vara glada att bo i Sverige. Alla andras dröm skulle vara att leva som en svensk ha fina kläder kunna ha skor därför skulle jag skänka pengarna till rädda barnen! :-)

  11. Wow, vilket fint pris! Och vilken smart idé av Bodyshop! En adventskalender med skönhetsprodukter, kan det bli bättre?! :D

    Mina 25000 kronor hade gått till Kattfotens katthem i Halmstad. Många kanske inte vet om eller bara inte tänker på det – men hemlösa katter är faktiskt Sveriges i särklass största djurskyddsproblem. Vi har över 100 000 hemlösa katter i landet och katter är det djur med lägst status hos gemene man. Av någon anledning tror folk att katter klarar sig själva, medan de i själva verket kräver lika mycket omsorg som en hund. Katterna ska inte behöva ha det så här! Jag har själv 5 f.d. hemlösa katter och de är de underbaraste små personligheterna man kan tänka sig. Tanken på att det finns över 100 000 som går ute och fryser nu gör mig illamående.

    Jag hade valt att skänka pengarna till Kattfotens katthem eftersom jag själv bor i Halmstad och jag tror att det är en sådan summa som kan göra stor skillnad i en liten organisation.

  12. Vilken underbar julklapp till mig själv om jag skulle vinna.

    Mina 25 000 skulle jag köpa julklappar för och ge till Julklappsinsamlingen på Gothia Towers I Göteborg. Det är alltid barnen som kommer i sista hand och tänk att inte få fira julen hemma och inte få paket helt otänkbart för mig, brukar alltid ta med mig barnen och lägga paket i säcken, för att visa att det är lika roligt att ge som att få.

    Hundratals barn tillbringar julen på kvinnojourer, barnhem och andra allmänna institutioner runt om i Göteborg. Tillsammans med Allwin hjälper Gothia Towers och Svenska Mässan för femte året i rad till att sprida julglädje bland dessa barn genom att samla in julklappar.

  13. Jag har så många jag skulle vilja ge pengar, människor och djur. Dock har mitt arbete som svenska 2lärare satt sina spår då jag mest jobbar med ensamkommande flyktingbarn skulle jag ge dessa 25000 till SMIA (Skelleftebor Mot Inhunana Avvisningar) i Skellefteå så de kan ge ännu bättre hjälp till dessa barn och ungdomar. Många av dessa barn utvisas till ett land där de inte har kvar någonting, ingen familj, ingen släkt eller någonstans att bo. Det finns en anledning till varför de har valt att lämna sitt hemland…

  14. Vilket bra pris från en bra producent!

    Sen jag blev mamma känner jag för alla barn i vår värld som inte har den lyx och de möjligheter vi har här i väst. När jag svär och blir irriterad för att det inte går att få minneslapp bankomaten, att det är för hårda avokados på ICA eller att det är dålig täckning på mobilen skäms jag numera. Dessa problem skulle många gladeligen vilja ha, speciellt de barn som världen över svälter, förlorar fäder i krig eller inte får/kan gå i skolan. Jag vill stödja UNICEF som i alla världsdelar, i alla krig, i alla naturkatastrofer tar sig fram och tänker på de minsta och svagaste – barnen!

    Tack för en fin tävling som nog får många att tänka till!
    Helena

  15. Det finns en organisation som heter Ingenjörer utan gränser som jag skänker pengar till varje månad. Likt Läkare utan gränser är det en organisation som arbetar för att stötta utvecklingsländer med sin specifika kompetens (i detta fall ingenjörer, natuvetare etc). Dras arbete utgår från teknikens betydelse för en hållbar utveckling i världen.

    Dom arbetar med avlopp, vattenförsörjning, husbyggnation, energi, transport och mycket mer för att underlätta och utveckla länder och dess människor. Det kan gälla tex. konkreta metoder för hur man rena sitt dricksvatten, praktisk kunskap om hur man kommunicerar med en dator eller utbildning om det faktiska samarbetet mellan energi, miljö och teknik.

    För tillfället bedriver ingenjörer utan gränser här i Skåne (Där jag bor) ett projekt som konstruerar solugnar som ska lösa problem som att få rent vatten och kunna laga mat i flyktingläger i Tunisien.

    Att tillvarata solenergi är en stor fråga dom arbetar med runt om i världen just nu.

    Då det är en ideel förening och då dessa hjältar inte tjänar ngt på det heroiska jobb dom utför tycker jag att dom förtjänar dessa 25 000kr. Det är inte mycket men alla bäckar små. Världen är i desperat behov av hjälp och om vi alla hjälper till bara lite lite, så kan vi göra en stor skillnad.

  16. Om jag hade 25 000:- att ge bort så skulle jag ge dessa pengar till barnavdelningarna på mitt lokala sjukhus. 25 000:- räcker inte långt, men förhoppningsvis kan de användas till att förgylla vardagen lite för de barn och nyfödda som behandlas där av olika anledningar, deras föräldrar och personalen.

  17. Vilket underbart pris!
    Om jag skulle donera 25 000kr så skulle dom nog gå till Afrikas Horn eller något liknande. Dom har det så hemskt! Tänk att bara få lite mat & vatten, ja det är deras dröm.

  18. Det är så svårt. 25 000 kr är inte mycket, och det finns så många som är i behov av hjälp.
    Men jag hade nog gett pengarna till någon organisation som hjälper barn som behöver hjälp. Hos Unicef till exempel räcker 25 000 kr precis till att köpa deras bebispaket. Då kan de starta upp ytterligare en näringsklinik för undernärda barn.
    Att ge pengar är alltid bra men jag tycker det känns bra att veta precis vad mina pengar kommer göra. Även fast jag inte tvivlar på att alla pengar som skänks används väl.

  19. Om jag hade 25 000 kronor avsatta till en välgörande ändamål så skulle jag spendera dem på extra lektioner i engelska åt nyanlända invandrarbarn. Det är sådant fokus på att invandrare ska lära sig svenska, så att den engelska som de får tillgång till oftast är begränsad till den normala undervisningen i skolan, men någon extra stödlektion om de har tur. Varför tycker jag att detta då är ett problem? Jo, jag har en vän som kom hit från Afghanistan när han var 12, och först då fick börja lära sig engelska, jag som är född och uppvuxen här i Sverige har haft tillgång till lektioner i engelska sedan jag var 7, det betyder att alla låg hela FEM år före honom när han kom hit. Det kanske inte verkar vara en så stor grej, men när det sedan kommer till högskolan och studier på högre nivå så blir det ett jätteproblem, för nästan all litteratur är där på avancerad engelska. De invandrar barn som redan ligger efter i sina engelska kunskaper har jättesvårt som unga studenter vid universiteten att hänga med i undervisningen, detta leder till att många ger upp och hoppar av, något som leder till ökade klassklyftor. Ett stort problem som man inte tänker på, eller iaf inte jag tänkte på innan jag började plugga vi universitetet. Jag skulle använda de pengarna till att minska den skillnaden, och ge dem samma möjligheter till att kunna tillgodogöra sig undervisningen och kurslitteraturen som oss ”andra” . Trevlig advent! :)

  20. Jag skulle skänka det till Fiahemmet (katthemmet) i Norrköping, för de gör ett fantastiskt jobb! En ideell förening som tar hand om hemlösa katter. Skulle vilja ta med alla katter hem, men det går tyvärr inte… :-/
    http://www.fiahemmet.se/

  21. Det finns en organisation som heter FITE och stödjer kvinnors företagande i utvecklingsländer. Dem skulle gärna ge 25000 om jag hade det! Pengarna fungerar som ett lån till dessa kvinnor för att kunna starta och investera, eller för att utöka befintlig verksamhet.

  22. Som förälder vill man ju ge sina barn allt och lite till kanske särskilt så här i juletid. Tyvärr så finns det många familjer som knappt har råd att fira jul än mindre köpa julklappar till varandra. Hade jag 25 000 att spendera skulle jag köpa leksaker för hela slanten, slå in dom i fint papper och skänka dom till Stadsmissionen som delar ut dom bland behövande på julafton.

    Ett tips till alla – man behöver inte ha 25 000 för att hjälpa, titta hemma, alla har vi saker vi inte använder, kläder och leksaker kanske. Slå in grejerna i ett paket och lämna hos Stadsmissionen eller någon annan organisation som ordnar julfirande för utsatta. Ditt paket gör skillnad!

  23. Jag har ett fadder barn i Kambodja. Hade jag haft 25000 kr hade jag gett det till henne. Det hade varit en super bra start på livet utanför sos-byn den dagen hon lämnar den.

  24. Åh, vilken underbar tävling!!
    Min kompis har haft projektarbete och bott i Kenya i 1 år. Hon hjälpte till att starta en organisation för flickor med fokusering på skola och utbildning. Jag hade utan tvekan gett dem 25 000 kr :) trevlig advent!

  25. Mina 25000 skulle gå till forskningen kring sjukdomen demens. Eb sjukdodom som drabbar allt fler och fler meb framförallt fler yngre. Jag jobbar på ett demensboende om somrarna och trivs jätte bra. Demens kallas också för ”de anhörigas sjukdom” eftersom de är dem som drabbas hårdast, den sjuke mår oftast bra i sjukdomen.

    De hade varit guld värt om forskarna kunde komma fraam till vad de är som gör att blir drabbad utav demens. Eller om de fanns botemedel eller åtminsttonde något som bromsade demens.

  26. Vilken fantastisk vinst och vilken bra fråga!

    Jag tycker att det är jättesvårt att välja vad jag skulle göra med 25000 kronor eftersom det finns så himla många hål att fylla med pengarna. Tyvärr finns det ju alldeles för många (både människor och djur) som lider på denna planet. Men det finns några organisationer som jag stödjer som jag tror skulle kunna använda pengarna väl. Kattkommando Syd är en organisation som jobbar med hemlösa katter som fångas in och får vård, akuthem och sedan omplaceras. Mitt hjärta gråter över alla stackars hemlösa katter som är ute och lider i vårt kalla land i detta nu. IM (individuell människohjälp) är en biståndsorganisation som jobbar med ”hjälp till självhjälp”, i bland annat Afrika, Indien och Mellanöstern. Jag har arbetat för organisationen och tror på denna modell av bistånd där pengarna används till att hjälpa folk att starta upp egna verksamheter så att de blir oberoende av vidare bistånd. En tredje organisation som gör en viktig insats är Ecpat, som arbetar mot trafficking och barnsexhandel. 25000 är inte mycket i sammanhanget, men minsta lilla bidrag till dessa organisationer gör skillnad!

  27. Jag önskar att jag kunde göra mer än att bara köpa Situation Stockholm, så därför skulle jag om jag hade 25 000 kronor, skänka pengarna till Stockholms Stadsmission som gör ett fantastiskt jobb för stans hemlösa!

Kommentarer är stängda.