27 april, 2024
Okategoriserade

Bra frukost – LCHF-style

Godmorgon! Tänkte visa er ett förslag på frukost till dig som är nyfiken på LCHF  eller har trott att du måste äta ägg och bacon!

Vi åt tidigare en shake till frukost som jag nu efter drygt två månader har tröttnat på. Frukost har alltid varit lite av ett problem för oss, tidigare tröttnade vi rätt snabbt på olika bröd och pålägg och fick alltid stå i bröddisken och vela en lång stund.

Nu har vi bytt till detta som ni ser på bilden. På bilden är det dock helgens husvagnsfrukost, därför vi använde papperstallrikar. Men det är samma grej i.

Grekisk Yoghurt, 10%. Den turkiska fungerar också om du föredrar den och hittar du den ryska med 17% istället är det ännu bättre. Kanske 3 matskedar, man äter ju inte så stora portioner med LCHF. Därefter ca 0,7 – 1 dl grädde, mellan 36%-40%. Rör ihop så det inte blir klumpig yoghurt och rinnig grädde. Grädden gör att det blir lenare och godare. Därefter färska bär, hallon, blåbär eller jordgubbar tex – finns massor i frysdisken om du inte hittar färska. Här har vi också använt nötter – valnötter, cashew och hasselnötter samt pumpafrön, kokosflingor och gojibär.

GOTT!

Ett litet tips förresten! Om du som jag äter mycket mejeriprodukter i din LCHF-kost, kan det vara smart att byta till laktosfri mjölk, grädde och yoghurt. 1 dl röd mjölk innehåller 5 gram kolhydrater, 1 dl röd laktosfri mjölk innehåller bara 3 gram. Om du håller dig till ca 20 gram kolhydrater om dagen ser du själv att 2 dl mjölk ger dig 10 gram kolhydrater.

6 tankar på “Bra frukost – LCHF-style

  1. Ser riktigt gott ut! Jag har inte lessnat på mina morgonsmothisar än, brukar försöka variera dem lite när det kommer till smaksättning och bär.

  2. Vi har levt på bacon och äggröra nästan hela semestern men gjorde ungefär som du idag. Jag hade i sesamfrön, linfrön och solrosfrön. Jag trodde inte cashew var ok. Är inte det som jordnötter? Om det inte är det blir jag glad, jag älskar ju cashewnötter.

  3. Ser supergott ut. Hade jag kunnat äta oavsett diet! :)

    Själv brukar jag äta filmjölk med havrefras, blåbär och honung till frukost. Säkerligen inte LCHF överhuvudtaget men jag mår bra av det, och det är precis lagom och gott. :)

    Viktigt att jag väljer något jag tycker är gott för jag har annars svårt att få i mig frukost, speciellt när jag är uppe tidigt och ska jobba. Det är först vid niotiden jag annars börjar känna mig redo för frukost och då brukar man ha fullt upp med jobbet och inte hinna med att ta någon paus – sedan blir det för nära lunch. vilket brukar leda till att jag är VRÅLHUNGRIG vid lunchtid. Men tack vare filfrukosten som jag faktiskt får i mig så slipper jag den där hungern och jag kan bara ta en frukt eller nåt vid niotiden. Det här har varit ett problem för mig hela livet. Att min ”matklocka” inte stämmer överens med scheman och jobbtider!

    Men denna typ av frukost tror jag nog att jag skulle kunna äta också! Kan man ha typ kesella istället för youghurt? (Smakmässigt alltså,om det är LCHF eller ej spelar ingen roll för mig.)

    1. Mia: Kesella är jättegott! Så små burkar bara så det blir lite oekonomiskt… skönt att du mår så bra på din frukost, det gillar jag att höra! :D Frukost är mitt viktigaste mål, måste bli mätt annars går jag med ett hål i magen hela dagen.

  4. Tack för tipset. Då ska jag testa med Kesella. :) Tror jag gillar det bättre än youghurten. Det ser verkligen fräscht ut!

    Bacon och äggröra skulle jag absolut inte kunna få i mig på morgonen! Inte ens klockan nio. :) Alldeles för mäktigt och salt och ja, fett. Men till lunch eller middag skulle jag kunna äta det! Då är det gott.

    Märkligt det där med frukost. Har fler vänner som är som du som inte klarar sig utan frukost. Sedan känner jag någon enstaka mer än mig själv som har svårt att äta frukost tidigt på morgonen. Man kan ju undra vad det beror på.

Kommentarer är stängda.