20 april, 2024
Okategoriserade

Dagens middag: auberginegraräng

image

Nejdå, jag ska inte blogga allt vi äter, för vi upprepar oss en hel del. Nä, tänkte bara dela med mig de middagar vi gör som är nya även för oss.

Detta är en auberginegraräng med avakadosallad. Man börjar med att avvattna auberginerna med salt. Rejält med salt tills de svettats av sig lite vatten. Därefter skölja rent, torka av och sedan hälla på olivolja. Därefter grilla, steka eller ugnsgrilla dem tills de blir mjuka.

Sedan ut i en form, varva med tomatskivor, spenat och marinerade vitlöksklyftor om du gillar det. Du kan göra en lasagne av detta också, då behövs färska lasagneplattor också men de ingår ju i rpps och funkar inte för oss. Nåja, toppa med gratängost och skjuts in i ugnen! 30-40 min i 175 grader, beroende på ugn.

Gott!

En tanke på “Dagens middag: auberginegraräng

Kommentarer är stängda.