25 april, 2024

Fråga om smink i Berlin

Fick en fråga om shopping i Berlin. Tänkte att fler kanske skulle passa på att åka till en av världens mest spännande storstäder, endast en billig flygresa bort. =)

Hej!
Jag undrar om du eller dina läsare har några bra Berlintips, gärna skönhetsrelaterade. Undrar också hur prisnivån ligger på t ex Urban Decay och benifit.
tack!

Kerstin

Åh, Berlin, staden i mitt hjärta =) Eller kanske inte, haha. Fantastisk stad dock, när ska du åka dit?

Bästa stället för smink är helt klart KaDeWe, ett stort varuhus som ligger på slutet av Ku´Damm. På KaDeWe är hela nedervåningen full med sminkbutiker; Kiehl´s, Benefit, Nars, Bobbi Brown, Mac och alla andra större märken som La Mer, La Prarie, Lancome, Chanel, etc etc etc. Dock inte Urban Decay tyvärr.

Prisnivån är samma som i Sverige i princip. Eftersom euron fluktuerar lite kan du komma undan med 10-20 kr billigare, men det är inte billigare på något sätt rent generellt. Det är inte som med alkohol, en flaska vin på systemet kostar som minst kanske 60 kr, medan den kostar 1,50 euro i Tyskland. Så bra är det tyvärr inte med smink. Men kostar en mascara 26 euro och euron ligger på 9,5475 kr (just idag på Forex) så kostar mascaran 248 kr. Åk till Usa istället om du vill shoppa billigt smink!

Sedan finns det också andra ställen så klart med smink, men KaDeWe är klart störst och har mest urval.

Lycka till! =)