Klicka på länken för att komma till Bokus!

Åhh, den här boken grep tag om mitt hjärta totalt! Fint språk och en underbar berättelse som liksom verkligen berörde! Själens osaliga längtan av Audrey Niffenegger är en absolut pageturner i just den genre som jag älskar så mycket!

Julia och Valentina är enäggstvillingar, eller snarare, spegeltvillingar. Valentina är en exakt kopia av sin syster men spegelvänd, där Valentinas inre organ är på fel sida i kroppen. De får besked om att deras moster Elspeth avlidit och testamenterat sin lägenhet i London till dem. Familjen ruvar på många hemligheter, tvillingarna visste inte ens om sin moster.

De anländer till London och sakta förändras deras relation. Från att ha gjort allting tillsammans börjar Valentina dra sig undan, uttrycker sin egen vilja och ambitioner med sitt liv. De träffar också två manliga grannar som påverkar dem på olika sätt, allt medan Valentina sjunker djupare ner i en depression.

Så ställs allting på sin ände och får sin upplösning, mycket spännande.

Denna måste du bara läsa! Härlig och mycket spännande!

Betyg: 5 av 5 | Genre: Skönlitteratur | ISBN: 9789100124113 | Sidor: 434

En dag får enäggstvillingarna Julia och Valentina redan på att deras moster, som de inte visste exciterade, har dött och testamenterat sin fantastiska våning vid Highgate kyrkogården i London till dem. Lyckliga flyttar de in i lägenheten. Men de har ingen aning om att de nu bjuds in i en härva av trasiga individers liv; från korsordskaparen med tvångssyndrom som lever ovanför dem till mosterns mystiska älskare som lever i våningen under, till deras döda moster som inte kommit över separationen med tvillingarnas mamma – hennes egen tvillingsyster – och som varken tycks vilja lämna lägenheten eller flickornas liv i fred.

En djupt känslosam berättelse om kärlek som kan förloras och förtjänas, och de kusliga konsekvenser som följer av att få som man vill.