30 april, 2024
Okategoriserade

Trött och gaphalsen!

Lite trött idag. Nu har jag iofs just kommit hem från ett pass på gymmet, men hela dagen har varit seg.

Vi har stora problem med Wendy nu. Hon börjar jama nånstans vid sex på morgonen efter mat. Hon har torrfoder, så det är uppblött hon vill ha. Nån av oss går upp och ger henne… och sedan börjar eländet.

Oavsett om dörren är öppen eller stängd beter hon sig som ätt världen håller på att gå under. Om den är öppen är hon antingen i sängen, skriker i mina öron och vill in under täcket. Väl under täcket slingrar hon sig som en mask. Sedan sitter hon nedanför sängen och skriker istället.

Om dörren är stängd går hon från ena dörren till den andra och skriker. Och skriker. Och SKRIKER!

Inget hjälper. Inte gos, mat, tillsägelser…

Naturligtvis blir hon lugn så fort vi går upp. Då går gaphalsen och lägger sig!

Hjälp oss, vad gör man åt såna här jobbiga katter?

11 tankar på “Trött och gaphalsen!

  1. Ignorera. Det är vad alla säger. Själv har jag använt mig av det med både katt och kanin, med blandade resultat. Viljornas kamp, uthållighet osv. osv. Jag har inte alltid vunnit…;)

    Innan du skrev att hon blir tyst och lugn så fort ni gått upp tänkte jag att det kanske var lite demens som kommer smygande, men då borde hon ju inte sluta så fort hon fått upp er.

    1. Fast hon ger sig inte, även om vi låter henne skrika i flera timmar… Det är ju så jävla genomträngande, hon kan jama riktigt högt den där gamla damen!

  2. Wendy är gammal och har många åsikter som hon vill hinna ventilera:) Min förra kisse blev tjatigare och tjatigare för varje år. Men…öronproppar? Jag är proppoholic och sover himla gott trots unga damp-katter;)

  3. Hon är ju så gammal så det är nog bara att stå ut. Min äldste katt som blev 18,han kissade bredvid sandlådan i fem år – sen grät jag när det Inte var kissat där. Öronproppar finns en bra sort på apoteket,jag använder de ”orange” .

  4. Det bästa sättet är att ignorera katten. Så har vi gjort med vår ena katt som i ungefär en månads tid högjamade vid 04 VARJE natt. Till en början gick jag upp och gav honon tonfisk eller blötmat, då blev han tyst, men det blev ohållbart att bli väckt varje natt… Började då att ignorera honom (tips från veterinärer på flera webbsidor) och nu jamar han bara ibland.
    Ett ytterligare tips är att köpa Feliway som man sätter i eluttaget, se http://www.feliway.com/se
    Funderar själv på att köpa detta.

  5. min katt började jama väldigt mycket mera när hon blir gammal… tror de kan bli ängsliga helt enkelt

Kommentarer är stängda.