Det här med ångest är ju ett rätt bekant ämne här hos mig på Vacker & Underbar. Jag ältar mycket men inte på ett hälsosamt sätt, det får mig ofta att köra huvudet långt upp i mitt eget arsle i jakten på lycka. Jag är nog rätt egocentrisk i det avseendet, det vill säga att jag tror att alla problem finns hos mig.

Fast nu låter jag pretentiös åt andra hållet i stället, haha.

Nå, jag fick besked om arvet i tisdags. Det var mer än förväntat men mindre än jag behöver. Jag gjorde en sammanställning av alla mina skulder och dessa nya tillgångar – som jag iofs inte vet när jag får tillgång till – och konstaterade att skulderna är uppe i ca 400 000 kr medan tillgångarna är drygt 300 000 kr. Jag skickade sammanställningen till mamma och fick till svar att ”räknar jag ihop mina skulder är det nog mer än så, välkommen till Svensson-livet”. Inget fel på hennes reaktion, men slutsatsen är egentligen felaktig, eftersom hennes skulder består av ett hus och bilar.

Mina skulder är luft. CSN, Almi, banklån för lyxfällankonsumtion på webshoppar. Jag har inte fått ett jobb tack vare mina skulder hos CSN, Nailmail går lika dåligt som innan trots Almi. Mamma och andra med huslån kan åtminstone sälja sitt hus, göra ett topplån eller nånting och på så sätt få loss pengar eller skuldsanera.

Nej, jag tycker inte synd om mig själv, tro inte det! Och mamma, jag angriper dig inte utan använder dig som ett exempel. Så ta inte illa upp min älskade mamma!

Iaf, en del skulder kommer jag kunna betala bort med arvet och det känns skönt. Och tack vare mina tidigare skuldsaneringar har jag inte så mycket pengar som går till räntor och annat onödigt varför jag klarar mig rätt bra på de 7000 kr jag tjänar i månaden på Ekolådan. För Nailmail går fortfarande med förlust och kommer nog aldrig lyfta. Men jag ska börja pensionsspara och spara lite till buffert nu, för jag kan inte fortsätta leva så här knapert.

Sådär, nu fick ni ännu en inblick i mitt liv som misslyckad student och företagare.

Kram!

 1. Jag förstår att det måste kännas förjävligt att behöva pytsa in hela arvet till skulder som i sin tur mest består av ”onödigt skit”. Sedan har du ändå kvar 100 000 att betala av. Men en sådan möjlighet är det inte så många som får, så jag gissar att du ändå tycker det känns skönt. (trots att priset du fått betala för lättnaden är att du har förlorat din pappa) Jag tänker faktiskt som du; ett huslån är typ ingen ”skuld” i ordets rätta bemärkelse. För mig innebär ”skuld” något mycket dåligt, medan ett huslån är något bra. Något som ger något tillbaka. Satsa fullt på att betala av resten också, så kommer den dagen när du får besked om att du är fri att kännas som den bästa dagen i ditt liv:) (Jag har nämligen varit där, så det är inte som att jag vill låta beskäftig nu;)) Kram på dig!

 2. Moonstruck: Du har så rätt och det är så det känns. Det vore jätteskönt om jag kunde betala av så mycket som möjligt och jag vet också att när min styvmor går bort kommer det mer… Men det är så jävla elaka tankar tycker jag… Men visst är lättnaden stor över att få bort några skulder.
  Hade hellre haft huslån, hell yeah!

  kram till dig!

 3. Jennifer Pettersson

  Hejhej!
  Förstår verkligen din situation och vad du menar! Pengar är absolut inte lycka men utan pengar känns allt så mycket svårare.
  Jag börja fundera lite när du sa att Nailmail går dåligt…
  Jag själv tycker att det är en sjukt bra grej (som jag dock inte har råd med men ändå). Ett tips jag har bara sådär är huruvida du når ut till kunden. Förlåt om jag är påträngande och lägger mig i!

  Jag själv känner endast till Nailmail p.g.a. din blogg och någon notis i en tidning. Kanske värt att försöka satsa mer på att komma ut till folk genom planscher på skolor eller stan eller liknande?

  Något annat jag kom och tänka på att Nailmail är ju en perfekt present, du kanske kan erbjuda en prenumationstjänst på 3 månader med x antal nagellack och mot det får kunden 1 lack själv.

  Vet inte om detta är möjligt men bara lite tankar från mig! :)

  /Jennifer

  • Tack för din kommentar!
   Jag tackar verkligen för din input och dina tips! Ska absolut spara det i mitt arkiv och beakta det vid ett senare tillfälle. Just nu dock har vi inga ekonomiska möjligheter att göra nånting.
   Visst kan man ge bort prenumerationer, kolla i shoppen. 3 månader med 3 lack per månad, för 597 kr eller nåt sånt. Dvs 199 kr per månad fast jag haft paket för 396 kr eller så på sistone för tre st. Men du menar att den som köper det ska få ett lack som tack? God idé, ska fundera på det! Måste lyfta fram det där med gåvan på sidan lite mer…

Comments are closed.