22 april, 2024

Sigrids hemlighet av Karin Wahlberg

Nu har jag läst ytterligare några böcker, men jag börjar med Sigrids hemlighet av Karin Wahlberg. Sigrids hemlighet är del 2 i bokserien Släkten, som utspelar sig i Sverige på medeltiden.

Just den här boken handlar om stormannens dotter Sigrid, som växer upp på en välbärgad gård med trälar och rikedomar. Sigrid blir bortgift vid 14 års ålder och får därefter en tuff tillvaro. Boken utspelar sig med nordiskt maktövertagande som bakgrund, med kung Knut från England som hotar hela Norden.

Spännande bokserie måste jag säga!

Sigrids hemlighet av Karin Wahlberg

Sigrid har blivit tillsagd att se efter lillebror. Men när hon vaknar är han borta och trots att hon frågar både trälar och husfolk hittar hon honom ingenstans. Förtvivlan sliter i bröstet och när Sigrid äntligen hör broderns röst bryr hon sig inte om att ljudet kommer från skogen, den mörka och farliga. I bara särk och utan något på fötterna springer hon genom snåren, bort från tryggheten på gården och in i skogen. Där hittar hon till slut brodern. Men det är också där Sigrid råkar ut för något fruktansvärt. Något hon aldrig berättar för någon. Händelsen förändrar hela Sigrids liv, men är för alltid hennes hemlighet.

Sigrids hemlighet utspelar sig i början av 1000-talet i och omkring Sigtuna. I fokus står den tidlösa kärleken mellan föräldrar och barn, och den ständiga rädslan att förlora den man älskar. Karin Wahlberg har skrivit en medryckande och finstämd roman om livet kring Mälaren under perioden mellan vikingatid och medeltid.

Del 1 i serien Släkten heter Blandat blod och är skriven av Karin Mazetti.

Blandat blod är en actionskröna som utspelar sig i området runt Blekinge på 900-talet. Mazetti bjuder på lika delar spänning och historiska miljöer, från såväl vikingatidens Blekinge som det österländska Kievriket. Blandat blod är en fartfylld och dramatisk historia på temat kärlek, hat och svartsjuka. Här möter en enkel båtbyggarsläkt från Blekinge en sidenhandlarfamilj från det mer civiliserade Kiev-riket. En ny släkt uppstår, som läsaren sedan får följa genom de olika böckerna.

Mer information om bokserien Släkten:

Med Blandat blod inleder Mazetti en serie historiska romaner, som kommer att följa flera generationer av en fiktiv släkt. Intrigerna utspelas nära maktens centrum, och på så sätt berättas samtidigt Sveriges historia, från vikingatid fram till nutid.

Välkända svenska författare från olika genrer kommer därefter att fortsätta denna fantastiska släktsaga. Bok nummer två skrivs av deckarförfattaren Karin Wahlberg. Ramverket för hela projektet är satt av historieprofessorn Dick Harrison.

2 tankar på “Sigrids hemlighet av Karin Wahlberg

Kommentarer är stängda.