22 april, 2024

Ensamma hjärtan och hemlösa hundar av Lucy Dillon

Klicka på bilden för att komma till Bokus!

Ännu en chicklit, men denna gång en lite mer välskriven. Visst följer den samma mönster som alla andra gör, men på ett mer direkt och konfliktfritt sätt.

Ensamma hjärtan och hemlösa hundar av Lucy Dillon handlar om Rachel, framgångsrik (alltid framgångsrik! Jag ska skriva en chicklit om en misslyckad egenföretagare!) Londontjej som säger upp sig från sitt jobb och flyttar ifrån lägenheten som tillhör jobbet då hon gör slut med sin pojkvän Oliver – delägare i företaget. Samtidigt har hennes moster Dot dött och lämnat ett stort hus med tillhörande räddningscenter för hundar ute på landet. Givetvis är Rachel ingen hundmänniska, men tar sig an utmaningen ändå, trots alldeles för dyra märkeskläder och gliringar från centrets veterinär. På centret finns också Megan, anställd på centret och en fryntlig australiensiska.

Boken handlar också om Zoe, som är skild från sina barns far. En dag efter en vistelse hos pappan kommer barnen hem med en hundvalp! Som Zoe får ta hand om! Efter det första inledande kaoset och en kontakt med Rachel och Megan blir Zoe så fäst vid hundvalpen Toffee att även hon snart ingår i centrets innersta krets. Och så har vi Nathalie, som försöker få barn med alla medel men istället adopterar en bassethund, Bertie, från centret.

Nå, som ni förstår ordnar sig allting till det bästa för alla, alla blir ihop och alla får vad de alltid drömt om fast bättre. Rachel stannar där ute på landet och givetvis förutsåg man en hel massa grejer som slog in. Men under tiden roas man och förfäras och det är ju exakt vad en chicklit går ut på! Helt klart läsvärd!

Betyg: 4 av 5 | Genre: Chicklit | ISBN: 9789174292107 | Sidor: 453

Rachel Fielding har på kort tid lyckats försnilla ett glamoröst jobb på en pr-firma, en attraktiv pojkvän och en chic våning i centrala London. Hon är trettionio år och framtiden ter sig tämligen osäker. Men en dag får hon ett oväntat besked. Hon har fått ärva sin mosters hus på landet, hennes bordercollie och ett hundstall fullt med herrelösa hundar.

Med bävan flyttar Rachel dit men upptäcker att hon blir alltmer engagerad i sina fyrfota skyddslingar. Kanske beror det delvis på George, traktens buttre men rysligt attraktive veterinär …

Ensamstående tvåbarnsmamman Zoe kommer till Rachel för att lämna en liten valp för omplacering. Besöket resulterar i något helt annat än hon tänkt sig. Och Natalie lever i ett lyckligt men barnlöst äktenskap med Johnny. När Natalie förlorar jobbet bestämmer de sig för att tillfälligt ta hand om Bertie, en glupsk och egensinnig basset, vilket visar sig medföra en minst sagt överraskande förändring i deras liv .

Ensamma hjärtan och hemlösa hundar och är en romantisk och varmt humoristisk berättelse om allt det man kan lära av människans bästa vän.