1. känner igen bilden o känslan. värst tycker jag det känns när man är bland folk (vänner, familj, jobb spelar ingen roll) o man känner sig så sjukt ensam, som man stod i en bubbla…

 2. TONY ROBBINS: Hur frågor fungerar!

  FRÅGOR FÖRÄNDRAR GENAST VAD VI FOKUSERAR PÅ OCH DÄRFÖR OCKSÅ HUR VI MÅR

  Om du ställer frågor som ”Hur kommer det sig att jag är så deprimerad?” eller ”Varför tycker ingen om mig?” så kommer du att fokusera på, leta efter, och även finna referenser för att backa upp idén att det faktiskt finns en orsak för dig att känna dig deprimerad och älskad.
  Som ett resultat kommer du att stanna kvar i det icke-resursfulla sinnestillståndet.

  Om du däremot frågor ”Hur kan jag förändra mitt sinnestillstånd så att jag känner mig lycklig och blir mer älskvärd?” fokuserar du på lösningar även om din hjärna till att börja med svarar ”Det finns ingenting jag kan göra”. Men om du som Stanislav Lec eller W. Mitchell ( två personer Robbins tidigare talat om som förebilder för personlig utveckling – översättarens anmärkning) trots detta framhärdar med en känsla av visshet och positiv förväntan, så kommer du slutligen fram till de svar du behöver och som du är värd. Du kommer att få verkliga skäl till att må bättre, och när du fokuserar på de skälen, kommer ditt emotionella sinnestillstånd omedelbart att följa med.

  Det är en stor skillnad mellan en affirmation och en fråga. Om du säger till dig själv ”Jag är lycklig, jag är lycklig, jag är lycklig” kan detta få dig att känna dig lycklig om du producerar tillräcklig emotionell intensitet i det att du säger det, förändra din fysiologi (sättet att röra kroppen) och följaktligen ditt sinnestillstånd.
  Men i verkligheten kan du göra massor av affirmationer hela dagen lång och inte förändra hur du känner dig. Vad som däremot verkligen förändrar det sätt på vilket du känner dig, är att FRÅGA:
  ”Vad är jag lycklig över just nu? Vad SKULLE JAG kunna vara lycklig över nu om jag ville det? Hur skulle det få mig att känna mig?”
  Om du ställer sådana frågor till dig själv kommer du att få dig presenterat verkliga referenser (ur ditt minne) som kommer att göra så att du börjar fokusera på orsaker som de facto existerar för dig att känna dig lycklig.
  Du kommer att känna dig viss om att du är lycklig.
  Istället för att ”pumpa upp” dig själv med bara affirmationer kan frågor tillhandahålla faktiskt SKÄL ATT KÄNNA känslan.

  Du och jag kan förändra hur vi känner oss på ett ögonblick, genom att helt enkelt förändra vårt fokus. De flesta av oss inser inte kraften i att kunna hantera våra minnen. Är det inte rätt uppfattat att du har oskattbara ögonblick i ditt liv som – om allt du gjorde var att fokusera på de ögonblicken och tänkte på dem – omedelbart skulle få dig att känna dig underbar till mods igen?
  Kanske det var födelsen av ett barn, dagen då du gifta dig, eller din första dejt.
  Frågor är din guide till dessa ögonblick.
  Om du frågar dig själv saker som: ”Vilka är mina högst skattade minnen?” eller ”Vad är det som verkligen är storartat i mitt liv just nu?” och du verkligen seriöst undersöker frågan, då kommer du att börja tänka på erfarenheter som faktiskt gör att du känner dig absolut fenomenal.
  Och i det fenomenala sinnestillståndet, känner du dig inte bara bättre, utan du kommer också att i högre grad kunna bidra till de människor som du har omkring dig.
  Utmaningen, som du kanske har gissat, är att de flesta av oss går omkring som på automatpilot. Genom att misslyckas med att medvetet kontrollera de vanemässiga frågorna vi ställer oss, kommer vi att begränsa vårt emotionella omfång märkbart och därmed vår förmåga att tillvarata de resurserna som vi har i oss.

  Lösningen?
  Det första steget är att bli medveten om vad du vill och upptäcka dina gamla begränsande mönster.

  Skapa lyftkraft: fråga dig själv:
  ” Om jag INTE förändrar detta, vilket blir det ultimata priset som jag måste betala? Vad kommer detta att kosta mig i det längre perspektivet?” och ”Hur kommer hela mitt liv att bli transformerat OM jag gör detta just nu?”
  Stör mönstret! (om du någonsin har känt ett obehag, och sedan blivit distraherad av någonting och då inte längre känt obehaget, så vet du hur effektivt detta är).
  Skapa ett nytt, kraftgivande alternativ med en uppsättning av bättre frågor, och sedan, till sist: implementera dem helt och fullt genom att repetera dem intill dess att de blir en naturlig faktor att räkna med i ditt liv. ”

  Av Tony Robbins

  Ur: “Awaken the Giant Within”. Summit Books 1991.
  Översättning och viss bearbetning Gunnar Martin Aronsson

 3. Usch ja, sådär känner man sig allt för ofta tycker jag och det handlar inte alltid om konflikträdda människor. Jag skickar en kram till dig!

Comments are closed.