22 april, 2024

2 tips för ett finare hår

Jag har inte färgat eller blekt mitt hår sedan innan jag blev gravid. Mitt hår har således en utväxt på en sisådär 20 cm och en hårbotten som lätt blir fet. Jag har lärt mig lite knep på sistone för att få min hårtvätt att hålla någon dag extra. Jag avskyr när mitt hår är smutsigt – nästan lika mycket som jag avskyr att tvätta det.img_20160804_092639

Det här är ju inte raketforskning direkt och säkert kommer du tycka jag är helt lost nu, men detta hjälper mig och det vill jag dela med mig av.

1. Skölj alltid håret länge. Väääldigt länge.

För mig räcker det inte att bara skölja normalt, jag antar att vår dusch har för dåligt tryck. Jag måste skölja ur balsamet i flera minuter, gärna framåtböjd, i kallt vatten. Jag kan också doppa håret i en hink eller i handfatet fyllt med vatten för att ytterligare skölja ur både hår och skalp, skönt även med lite extra hårbottenmassage. Mitt hår är inte så långt men detta gör verkligen skillnad för mig. Utan denna sköljrutin känns håret lika fett som innan men pga balsam. Jag tycker inte att det spelar någon större roll vilket shampoo eller balsam jag använt, bara sköljningen ger skillnad.

2. Använd torrschampo på rätt sätt

Tidigare då jag använt torrschampo har jag sprayat håret och genast borstat ut det. Nu sprayar jag på kvällen och låter det vara, sedan får kudden göra jobbet! Låter väl lite sunkigt kanske men det brukar inte bli några större mängder på örngottet. På morgonen borstar jag ut håret som vanligt.

En annan variant är att låta det verka från att du gått upp till du är klar att nästan gå. Det gäller ju att låta pulvret få en chans att suga upp allt sebum i hårbotten. Jag har använt Batiste på senaste, men tyckte den var bättre på blekt hår.

Var också noga med att inte spraya för nära hårbotten. Max 15 cm.

Jag hoppas mina självklarheter kan hjälpa någon! Finns säkert fler som inte hinner/orkar/vill tvätta håret så ofta!

Har du några bra hårtips som du vill dela med dig av?