Ojoj, vilket mäktigt paket som kom förra veckan! Vilken pepp för en trött gravid med en lång sommar framför sig? Nämligen nya Clinique Turnaround Revitalizing Franschise!

clinique-turnaround

 

Den här serien är till för att skapa lyster genom att boosta hudens naturliga cellförnyelse. Det ser jag verkligen fram emot, har aldrig känt mig så ful och glåmig som just nu som höggravid.

Vi tar en snabbtitt på alla produkter, som lanseras i juli..

 

Turnaround Revitalizing Lotion

Ansiktsvatten som används efter rengöring för att återställa fukten till huden Alkoholfri.

Innehåller koffein som står emot skadliga miljöeffekter och arbetar för att stärka hudens vitalitet och cellförnyelse, adenosinfosfat, kreatin och acetyl carnitinace HCL tankar huden genom att aktivera den metaboliska processen för att lättare ta till sig närande produkter samt jäst rik på mineraler som hjälper till att stärka hudens förmåga att bekämpa yttre faktorer. Trehalos och hyaluronsyra tränger djupt ner i huden och binder fukt, fermenterad lactobaccilus ökar hudens egna försvar. Slutligen innehåller den acetylglukasamin och risextrakt, granatäppleextrakt och saccharomyces lysat extrakt som optimerar cellförnyelsen och ger huden lyster.

Används två gånger dagligen efter rengöring. Pris 210 kr.

 

Turnaround Revitalizing Treatment Oil

Lättviktig närande olja som revitaliserar och förnyar huden för att ge lyster och klar hy. Hudens skyddsbarriär stärks, passar alla hudtyper.

Innehåller salicylsyra som exfolierar huden på ett skonsamt sätt för att optimera cellförnyelsen men också Muskatellsalvia (clary extract)  som normaliserar och ökar mognaden av nya celler. Granatäpple stärker hudens skyddsbarriär genom att fylla i mellanrummen i cellerna, olivolja återfettar och mangofröolja är också med för att öka skyddsbarriären. Vitamin E och Vitamin C är antioxidanter som bekämpar fria radikaler och tistelolja samt tranbärsolja ökar även de skyddsbarriären och skyddar mot miljöfaktorer och UV-ljus.

Används på efter rengöring eller över din dagkräm. Pris 355 kr.

 

Turnaround Daytime Revitalizing Moisturizer

Oljefri återfuktare som ger dig en fräsch lyster utan att huden ser kladdig ut. Gör huden klarare och ljusare.

Innehåller koffein som hjälper huden bekämpa skadliga miljöeffekter och UV-ljus, glow-enchancing optics och Laminaria Saccharina Extract (en sorts brunalger) som ger lyster utan blankheten, hyaluronsyra som ökar hudens förmåga att behålla fukt och trehalos och sorbitol som tränger djupt ner i huden och drar till sig fukt.

Används på morgonen och ej runt ögonen, kan användas under foundation. Pris 365 kr.

 

Turnaround Revitalizing Serum (520 kr)

Serum som revitaliserar trött hud, optimerar den naturliga cellförnyelsen.

Innehåller koffein som hjälper till att boosta hudens energi för att bekämpa skadliga miljöeffekter, saccharomyces lysate extrakt som uppmuntrar och normaliserar cellförnyelsen liksom Muskatellsalvia, kastanjeextrakt som aktiverar de naturliga enzymerna som lossar döda hudceller tillsammans med salicylsyra som ger en mild exfoliering. Lactobionic syra ökar kreationeringen och acetylglukasamin rensar bort de döda hudcellerna som salicylsyran lossat på. Padina pavonica (en brunalg) ökar cellernas mognadsprocess och stärker skyddsbarriären medan återfuktningen står natriumhyaluronat för.

Används efter rengöring, före Turnaround Revitalizing Moisturizer. Pris 520 kr

 

Turnaround Overnight Revitalizing Moisturizer

Nattkräm som ger maximal exfoliering samtidigt som den återfuktar. Huden ser ut att vara upplyst inifrån.

Innehåller kastanjeextrakt som exfolierar huden utan att belasta den, salicylsyra som verkar både direkt och över tid genom att bryta de kopplingar som finns mellan hudcellerna, vilket resultarar i cellförnyelse, acetylglukasamin bryter också samma kopplingar i samarbete med salicylsyran. Den innehåller också RNA fragment och micrococcus lysate som tränger ner i huden och reparerar huden inifrån. Återfuktningen står natriumhyaluronat och trehalos för, de binder fukt i huden och håller den kvar där. Slutligen solrosolja, kornextrakt och gurkextrakt som reparerar hudens skyddsbarriär medan squalaneolja håller huden mjuk och skyddad från påfrestingar.

Används på kvällen, efter lämplig rengöring. Undvik ögonområdet. 480 kr.

 

Turnaround Revitalizing Instant Facial

Mask som kombinerar olika sorters exfoliering och skapar en lyster och minimerar fina linjer.

Innehåller kastanjeextrakt som aktiverar de naturliga enzymerna som frigör de döda hudcellerna, salicylsyra som också avlägsnar döda hudceller och ser till att nya kommer fram där de behövs mest, acetylglukosamin samarbetar med salicylsyran för ett ännu bättre resultat med cellförnyelse. Den innehåller även Muskatellsalvia (clary sage) reglerar och neutraliserar cellförnyelsen genom att påskynda mognaden av cellerna, adenosinfosfat och kreatin ökar också tempot hos cellförnyelsen medan kiselgur står får den fysiska exfolieringen.

Används som mask på rengjort ansikte, låt verka i 5 minuter och skölj bort medan du försiktigt masserar huden. 2 till 3 gånger i veckan för optimalt resultat. 475 kr.

Jag hoppas den här texten är begriplig. Jag översatte den från engelsk presstext medan jag andades mellan sammandragningar. Oskön grej det där, sammandragningar…

Jag kommer börja använda denna serie efter födseln – stay tuned för recension senare i höst!