22 april, 2024

Diss: Garnier Olia

Ni är säkert många som sett nyheten Garnier Olia på hyllorna och i bloggar? En revolutionerande hårfärgningsmetod som använder oljor för att kapsla in pigmenten och vårda ditt hår. Det har ni säkert sett och blivit nyfikna på när ni läst om det.

Det har jag iaf. Jag gillar oljor och skulle absolut inte ha något emot att använda bra oljor även i håret. Jag har letat som en galning på nätet och i bloggarna (varför är det INGA bloggare som skriver ut INCI på det de testar? Skärpning!) för att ta reda på vilka oljor den innehåller. Det står faktiskt inte på Kicks.se vilka oljor den skryter med, bara att de är naturliga till 62%. Kicks brukar vara duktiga på att skriva ut INCI på det de säljer, men denna gång har de faktiskt struntat i det! (Ska minsann maila och klaga!)

Jag bara måste klistra in säljtexten från Kicks.se:

Olia är en fyllig och livlig permanent hårfärg som ger glans. Grått hår täcks 100%. Hårkvalitén förbättras synligt samtidigt som hårbotten får ultimat vård. Håret blir smidigt och 35 % mjukare (laboratorietest).

oliaGarnier Olia är en revolutionerande innovation inom hårfärg. Olia är en oljebaserad permanent hårfärg, som bleker upp till 3 toner och färgar håret intensivt med 100% gråhårstäckning. Allt detta gör Olia UTAN ammoniak, vilket innebär flera positiva effekter: Ingen störande lukt, ingen kittlande känsla i hårbotten samt mera skonsam färgning för håret. Olia innehåller den banbrytande nya ODS-teknologin, som står för Oil Delivery System och är utvecklad och patenterad av L´Oréal. Oljor av naturligt ursprung är kärnan i den nya ODS-teknologin – färgkrämen i Olia är 60% oljebaserad. Oljan möjliggör att färgämnen och pigment tränger djupare och mera komprimerat in i hårstrået, vilket resulterar i en otrolig och långvarig färgprakt. Olia förbättrar synbart på hårets kvalitet och ger håret mjukhet, smidighet och glans. Garnier tilltalar alla sinnen, med en silkeslen krämformula som inte droppar och är lätt att applicera, 30 minuters verkningstid, härlig blomdoft och vackra komponenter samt en mycket riklig efterbehandling (54 ml).

• Maximal färgprestation
• 100% gråhårstäckning
• Förbättrar synligt hårkvalitén
• Optimal komfort för hårbotten
• Utan amoniak

 

Kanhända är jag den enda skönhetsbloggaren som bryr mig om vad jag kletar i håret, hårfärg behöver inte betyda att man bryter nopoo-tvättandet bara man undviker balsamkrämen i slutet som ofta innehåller silikoner. Men att marknadsföra Olia med att den innehåller naturliga oljor är bara ren och skär falsk marknadsföring. Varför? Jo, för att den har mineralolja, eller paraffinolja, som första ingrediens. DET är verkligen ingen olja jag vill ha i håret, vad än studierna visar! Mineralolja gör inget bra för ditt hår, det kanske kapslar in själva färgen – ett tag. Läs gärna mer om mineralolja här.

Nej, denna skulle jag aldrig vilja testa eller rekommendera dig som vill färga håret ibland. Stay away, revolution my ass.

Nedan den svårfunna INCI-listan, hittad på allthatslap.com

Olia-5

5 tankar på “Diss: Garnier Olia

  1. Jag var dum nog att gå på skiten. Mitt hår, som i vanliga fall inte är så jobbigt att sköta om, blev (ursäkta språket) ett jävla helvete. Jag brukar kunna gå dagar utan att behöva borsta det, bara att dra fingrarna igenom och så är man good to go. Men efter jag testade den här så trasslar det på en gång, varje morgon är ett pain in the ass att borsta ut allt. Sen tyckte jag dessutom att färgen släppte mycket snabbare än när jag använder Swartzkopf (stavning…?) Mitt röda hår blir rosa/orange efter en tvätt så för att ha en fin färg hela tiden måste jag missbruka färgbomben.

    Jag kommer återgå till min älskade Brilliance och hoppas håret växer snabbt så jag kan klippa bort allt som Olia skadade.

    Men för att göra en bitter kommentar lite bättre: Jag tycker att din blogg är underhållande och jag älskar idén med NailMail :D

Kommentarer är stängda.