19 juni, 2024

Nytt från Handelshuset Källan

kallan-logoNu har jag köpt nya tvålar igen! Eller snarare nytt för håret, denna gång handtillverkade sulfatfria produkter från Handelhuset Källan!

Källan ligger strax utanför byn Ruda och granne med Ruda Gård, mellan Högsby och Fliseryd i sydöstra Småland. Källan består av Weronicha, Stephen och deras dotter Sandra. Tillsammans står de för allting från Källan, de står för recept och tillverkning av tvålarna och shampokuberna, blandar te och kryddor, designar etiketterna och svarar för all kundservice och uppdatering av webshoppen. Igår efter 22 ställde jag en fråga på deras facebooksida och fick svar omgående, fantastisk service och engagemang alltså! Precis den typen av företag jag gillar och vill uppmuntra.

Källan hörde jag talas om från någon av de otaliga No’Poo-grupper jag är med i. Just nu tvättar jag håret med balsam och bikarbonat, mitt tunna och skandinaviska hår gillar det eftersom det lätt blir fett i hårbotten. Nackdelen, för mig, är att jag fått lite problem med klåda i hårbotten samt en aning mjäll. Bastipset vid dylika problem är tjärshampo och när jag sprang på Källan ville jag testa deras.

Jag köpte två olika shampokuber, Rosmarin & Nässelshampoo och Äkta Tjärshampo (samt ytterligare en till som kommer bli julklapp). Jag köpte också en Polkagristvål, det är ju ändå jul snart!

Källan är ute på julmarknader i Ruda och Malexander den här helgen – träffar du på dem måste du kolla in deras sortiment! Och sluta för i helvete använda flytande tvålar!

kallan-tvalar

Källans Rosmarin & Nässelschampo

rosmarin-nasselschampo-i-kubKällans Rosmarin & Nässelschampo kan med fördel användas vid mjäll och vid fett hår. Den ingår i vår tvålserie 100% som endast innehåller naturliga ingredienser, inga syntetiska färger eller dofter, endast 100% naturligt innehåll!!

Källans schampokub med Rosmarin & Nässlor stimulerar blodcirkulationen i hårbotten, förebygger mjällbildning, seborré och fett hår. Passar även bra för normalt hår och hårbotten.

Mild, vårdande och återfuktande schampokub tillverkad av vegetabiliska oljor. Ger ett stort, mjukt och krämigt lödder som vårdar och mjukgör din hårbotten på ett naturligt sätt. Variationer i vikt och utseende kan förkomma då tvålarna är handgjorda, ingen tvål är den andra helt lik.

Pris: 75 kr
Mer info: Källan

INCI: sodium cocoate (förtvålad kokosolja), sodium olivate (förtvålad jungfrulig olivolja), glycerine (glycerin), sodium castorate (förtvålad ricinolja), aqua (rent källvatten), cedrus atlantica (cederträolja), rosmarinus officinalis (rosmarinolja*), pinus silvestris (tallbarrolja), rosmarinus officinalis (rosmarinört*), urtica dioica (nässelört*)

Äkta gammeldags Tjärtvålsschampo

tjarschampo-i-kubformKällans Äkta gammeldags Tjärtvålsschampo för fett hår med torr och känslig hårbotten, endast innehåller naturliga ingredienser, inga syntetiska färger eller dofter, endast 100% naturligt innehåll.

Tjärschampo är speciellt bra vid eksem i hårbotten, och traditionellt använd vid psoriasis. Källans schampokub med äkta Fintjära kan bidra till att lindra klåda och sår i en känslig hårbotten,passar även bra för normalt hår och hårbotten.

Pris: 75 kr
Mer info: Källan

INCI: sodium cocoate (förtvålad kokosolja), sodium olivate (förtvålad jungfrulig olivolja), glycerine (glycerin), sodium castorate (förtvålad ricinolja), aqua (rent källvatten), pinus palustris wood tar (fintjära*)

Polkagristvål

polkagristval[1]Söt och frisk myntadoft, exakt som ätbara Polkagrisar.

Handgjord parfymerad tvål. Källans Naturtvålar är tillverkade av vegetabiliska oljor. De ger ett mjukt och krämigt lödder som vårdar och bevarar hudens naturliga fuktighet. Källans naturtvålar ger ett mjukt och krämigt lödder som vårdar och bevarar hudens naturliga fuktighet.

Pris: 45 kr
Mer info: Källan

INCI: sodium olivate (förtvålad olivolja), sodium cocoate (förtvålad kokosolja), aqua (rent källvatten), glycerine (naturligt glycerin), sodium castorate (förtvålad ricinolja), sodium canolate (förtvålad kallpr. rapsolja*), mentha piperita (pepparmynta), spearmint (mentha spicata), limonen (ingår naturligt i eteriska oljor), ci77891, ci12490 (färg)

* = Ekologiska ingredienser

Jag har ännu inte testat någon av dem, men nu ska jag alldeles strax hoppa in och testa tjärshampot. Jag frågade Weronicha igår om det behövdes surskölj efteråt, som det gör vid tvätt med bikarbonat. Enligt henne berodde det på hårtyp och att man fick prova sig fram. Så – det tänkte jag göra nu!

Roligt förresten att Källan använder Prestashop och exakt samma tema som jag gör på Nailmail. Antar dock att deras version är lite stabilare…

6 tankar på “Nytt från Handelshuset Källan

  1. Hej Lackert!

   Med våra schampokuber behövs inte balsam. Tycker du att håret blir lite tungt eller strävt så kan du skölja med något surt, gärna en skvätt äppelcedervinäger i ljummet vatten så blir det mjukt och lent. (jag kör utan för det ger stadga till mitt mjuka flygiga hår) När hår och hårbotten efter en tids användning blivit fria från silikon och andra kemikalier så brukar det ofta inte behövas surskölj. Maken vill gärna ha det i alla fall till sitt feta hår och torra känsliga hårbotten, så det kan vara väldigt olika och det bästa är att testa vad som fungerar bäst på just ditt hår. :-)

   Vänliga hälsningar
   Weronicha, Handelshuset Källan

   Ps. Nästan alla schampokuber har sålt slut de senaste dagarna men det dyker upp nya i webbshopen under kommande vecka. Ds.

 1. Jag testar just nu en shampotvål från iHerb, som jag gillar mycket, men sköljer med ÄC, vilket behövdes med den tvålen. Ska bli kul att se hur du tycker din funkar.

Kommentarer är stängda.