Klicka på bilden för att komma till Bokus!

Sommaren hör deckare till, inte sant? Idag tillbringade jag dagen i en solstol läsandes denna, det kunde ha varit sämre helt klart!

De ensamma av Håkan Nesser är del 4 i Barbarotti-serien som Nesser ger ut. Tror inte jag läst någon annan av dem så det behöver man ju inte hänga upp sig på. Det här är ingen ordinär deckare, eftersom det är först mot slutet som det blir blodigt! Det är lite annorlunda måste jag säga.

Boken tar avstamp i Uppsala, där 6 personer – tre par, är vänner och umgås under studietiden i början av 70-talet. De är goda vänner och umgås ofta, tills en svamptur ute i skogen där den ena av dem, Maria, faller nerför ett stup och dör. Men vad som är mer intressant och vad som gör att Gunnar Barbarotti och hans kollega Eva Backman kopplas in på fallet är att Marias sambo Germund hittas död på samma plats 35 år senare. Olycka och självmord? Eller mord och… mord?

Barbarotti och Backman gör verkligen allt för att hitta orsaken till Germunds död och samtidigt får vi läsare ta del av bakgrundsberättelsen i varannat kapitel. Sakta men säkert nystas allting upp, men faktiskt är det inte klart förrän sista kapitlen!

Läsvärd deckare, spännande och tät. Läs den om du kommer över den.

Betyg: 3 av 5 | Genre: Deckare |  ISBN: 9789175030098 | Sidor: 582

De ensamma är till att börja med ett gäng nykläckta uppsalastudenter, tre jämna par i tjugoårsåldern, som skaffar sig en buss och med den tar sig genom järnridån och in i östeuropa en sommar på sjuttiotalet. Upplevelserna där ska märka dem för livet. Hur står dock klart först trettiofem år senare när de inte längre är tjugo och inte heller jämna par utan fem desto ensammare personer. Kriminalinspektör Gunnar Barbarotti tar sig an ett fall som illavarslande nog upprepat sig.

Comments are closed.