Åh, den här boken får ni inte missa! Så spännande! Kryptan av Kate Mosse, är nog en av de mest spännande jag läst senaste året. Kryptan har två parallella handlingar som sedermera knyts ihop mot slutet. Dels berättelsen om 1891 då Léonie Vernier, en 16-årig socitetsflicka från Paris, åker tillsammans med sin bror på besök hos deras ingifta moster på Domaine De La Cade i Sydfrankrike. Dels handlar berättelsen om den amerikanska forskaren Meredith Martin som åker till Domane De La Cade för att söka efter sin historia.

Boken kretsar mycket kring slottets historia och tarotkort, så se till att köpa/låna den inbundna versionen av denna bok. För i pocketen finns inte bilderna från tarotleken med och man missar därför en hel del av berättelsen.

Som sagt, läs denna! Själv ska jag ner på stan och låna eller köpa Labyrinten av Kate Mosse för hon är nog en av mina nya favvoförfattare!

Oktober 1891. Léonie Vernier gör ett märkligt fynd i en skog på landsbygden – en bortglömd grav, en krypta med mystiska inskriptioner. Hon hittar dessutom en samling tarotkort som påstås kunna styra över livet och döden.

Drygt hundra år senare kommer Meredith Martin till Frankrike för att forska kring kompositören Claude Debussy, men ett mystiskt foto av Léonie Vernier gör henne nyfiken på denna mystiska parisiska. Vart tog hon vägen? Föga anar Meredith att händelserna i det förflutna har bäring på nuet. När hon söker sig till skogsgläntan med kryptan inser hon plötsligt att hennes eget liv är i fara …

Comments are closed.