18 juli, 2024

Gör egen deo med kokosolja och bikarbonat

kokosdeoEtt litet DIY-tips så här på en torsdag, det låter väl schysst?

Jag tycker det är svårt att hitta en bra deo. Jag har tre behov – lukt, svett och kli. De jag använt och testat under mitt svettiga liv har antingen varit effektiv med svetten, men har ändå luktat eller ännu värre, orsakat utslag och att det kliar. Som ni säkerligen vet innehåller vanliga deodoranter ofta aluminiumklorid som inte är särskilt bra att ha på huden. Aluminiumkloridet täpper till dina svettkörtlar i armhålorna, du svettas mindre och därmed luktar mindre (lukten uppstår då svetten kommer i kontakt med luften och bakterier bildas) .

Jag har slarvat en del med deo på sistone, det ska erkännas. Jag duschar kanske två gånger i veckan och glömmer bort att använda deo emellanåt, så ja, det luktar en del även om det inte stör mig särskilt mycket. Men nu har jag fått ett tips som jag testat några gånger och verkligen känner fungerar!

Deodorant baserad på kokosolja! Jag använder enbart kokosolja just nu och upplever att det inte luktar något (mer än kokos) och att jag inte svettas så mycket. Men framförallt kliar det inte! Aldrig haft en sån skön känsla i armhålorna förut!

Jag har inte testat med bikarbonat, men vitsen med det är att den tar hand om bakterierna som uppstår när du svettas. Det ska jag testa härnäst och det är jätteenkelt att göra sin egen deo! Kokosolja smälter vid 25-30°C så ta ca en halv deciliter i ett glas och smält försiktigt under varmt vatten i kranen (på utsidan av glaset). Häll sedan ner lite bikarbonat, ta inte för mycket då den kan vara ganska stark. Rör ihop och voila! En liten klick räcker till båda armhålorna!

Hoppas du vågar testa! Har du kokosolja hemma så är det ju enkelt att prova med enbart det, för att se hur det känns!

 

8 tankar på “Gör egen deo med kokosolja och bikarbonat

    1. Tänkte testa din kokos-deo, men i receptet står det 1 del kokosolja och 1 del bikarbonat? Blir inte det lite väl starkt med så mycket bikarbonat i förhållande till kokosolja?

      1. I mitt inlägg skrev jag 1 dl kokosolja och lite bikarbonat. Om du däremot syftar på Miss Khaos recept så får du fråga henne/inläggsskribenten. För ja 1/1 är alldeles för starkt!

  1. Aha ännu ett bra användningsområde!!! Måste verkligen testa detta :) Som makeupremover är det ju oslagbart och insmord o klar i ett nafs ;)

  2. Nejmen…. va? Låter ju för enkelt! Haha, det ska absolut provas! Hmmm, ska testa att göra Miss Khaos tips där också sedan :) (om det funkar på mig, hoppas!)

    Btw, hittade Make Up Store-Tuch på rea hos Kicks, så nu är den på väg hem till mig, äntligen!

Kommentarer är stängda.