Klicka på bilden för att komma till Bokus!

En bok som slutar med att man gråter är en bra bok. När man känner så med karaktären att tårarna skymmer sikten för bokstäverna, då är den välskriven och karaktärerna är trovärdiga och empatiska.

Hundar, hus och hjärtats längtan av Lucy Dillon är just en sådan bok, fortsättningen på Ensamma hjärtan och hemlösa hundar som jag recenserade i november. Denna bok handlar inte om Rachel, även om hon nämns i förbifarten några gånger. Denna handlar istället om Juliet som någon månad tidigare förlorat sin man Ben som dog i en hjärtattack, 30 år gammal. När vi kommer in i berättelsen har det gått ca 7 månader och Juliet har tillbringat tiden framför teven. Hela hennes liv hängs upp på olika dagtvprogram. Men så ber hennes mamma henne om hundpassning och plötsligt tar hon hand om massor med hundar och några katter. Hon lär också känna Lorcan som bor i huset brevid, han bor tillsammans med en familj med helt galna barn som till en början drev henne till galenskap.

Helt plötsligt har det gått ett år av sorg och Juliet har mer eller mindre överlevt och gått vidare.

Det här var ingen typisk chicklit där allting ordnar sig mot slutet, även om det till stora delar gör det. Den är välskriven och som sagt, man känner med Juliet i hennes sorg och smärta. Eller så är det bara jag som har det nära mig. Dessutom handlar den ju om kärleken till djur! Kan det bli bättre?

Betyg: 4 av 5 | Genre: Chicklit | ISBN: 9789137137087 | Sidor: 429

Juliet har nyligen förlorat sin älskade man Ben. Endast trettioett år gammal och änka stannar livet för Juliet. Hon isolerar sig hemma och tillbringar dagarna framför teven. Desperat försöker hon följa råden i olika självhjälpsböcker och väntar förhoppningsfullt på den magiska ettårsdagen då hon enligt böckerna ska ha lämnat det värsta bakom sig.

Hennes syster Louise lever ett på ytan perfekt liv. Hon är gift med framgångsrika egenföretagaren Peter, de har lilla sonen Toby och lever i ett snyggt, toppstylat hem. Men sedan barnet kom saknar Louise något i sitt äktenskap …

När mamma Diane lyckas locka ut sin ena dotter, Juliet, på hundpromenader, först med den egna lilla terriern Minton och snart även med andra hundpersonligheter i grannskapet, börjar det hända saker …

Utan att Juliet vet hur det gått till, har hon plötsligt ansvar för en mängd hundar, katter och krukväxter som behöver omvårdnad när ägarna är bortresta. Dessutom får hon energi över till att börja renovera det viktorianska hus som hon och Ben köpte tillsammans. Med hjälp av Lorcan, en god vän till den stökiga men trevliga rockmusikälskande storfamiljen i huset intill, tar Juliet tag i ett rum i sänder – något som verkar ha samma terapeutiska inverkan på hennes liv som hundpromenaderna har.

Systrarnas vägar korsas under jakten på lycka och en attraktiv man kommer att spela en alltmer avgörande roll i sammanhanget.

En hjärtevärmande berättelse, precis som den älskade förra boken. Lucy Dillon när hon är som bäst!

  1. Underbar bok! Jag läste båda två förra veckan och var alldeles varm i magen länge efteråt <3!

Comments are closed.