Klicka på bilden för att komma till Bokus!

Så har jag äntligen läst ut denna! Tror jag har läst denna bok, En kortfattad historik över nästan allting av Bill Bryson, i mer än en månad nu. Men jag kände att jag inte ville hasta igenom den utan försöka läsa den och förstå också.

Sannolikheten att jag skulle förstå allting var väl inte direkt så stor, men ändå känns det som att jag lärt mig mer genom att läsa denna bok under en månad än tre år på naturvetenskapligt gymnasie. Jag har först nu fått grepp om hur liten en atom verkligen är, vilka teorier som har varit rådande och som nu gäller om universums födelse, vad som föranledde människans utveckling och alla sammantagna situationer som gör jorden beboelig. Tänk om jag haft chansen att läsa en bok skriven med sådant engagemang och humor som denna då, kanske hade jag fått ett större intresse och kunskap.

För vetgirig är jag, alltid när jag läser en historisk bok tex kollar jag upp allting på Wikipedia och läser mer. Med denna fick jag väldigt många svar på frågor som jag i många fall inte visste att jag ville veta mer om.

Så kort sagt: Läs denna! Ok att den är vetenskaplig och tar upp begrepp som är jävligt obegripliga, men samtidigt är det så otroligt givande att lära sig så mycket och på ett så otroligt roligt sätt!

Betyg: 5 av 5 | Genre: Naturvetenskapens historia | ISBN: 9789172320000 | Sidor: 491

En kortfattad historik över nästan allting är den framstående journalisten och resereportern Bill Brysons försök att förstå allt som har hänt från Big Bang till civilisationens uppkomst – hur vi tagit oss från att inte vara någonting till att bli det vi är.

Vad döljer sig i jordens inre, vad är ett svart hål och var befann sig kontinenterna för 600 miljoner år sedan? Hur har vi fått reda det?

På resan genom tid och rum möter läsaren en brokig samling egocentriska och besatta vetenskapsmän och -kvinnor. I sällskap med dessa egensinniga personer tar Bill Bryson oss med på en ögonöppnande odyssé, från makro- till mikrokosmos, och avslöjar världen på ett sätt som de flesta av oss aldrig tidigare upplevt.

Comments are closed.