18 juli, 2024

Den tionde gåvan av Jane Johnson

Klicka på bilden för att komma till Bokus!
Dags för en recension av en bok som bjuder på en hisnande berättelse från 1600-talet. En välskriven chicklit nästan men inte på samma fåniga nivå som de brukar ligga på. Jag lämnade den här boken hemma hos mamma, hoppas hon gillar den!

Den tionde gåvan av Jane Johnson är en historisk romantisk bok, som handlar om Julia Lovat som är inblandad i en liten soppa minst sagt. Hon är ihop med sin bästa väns man, en lismande liten karl som säljer antika böcker. Han ger henne en bok han hittat, från 1600-talet vid namn De Broderiers Hemlighet. I marginalen upptäcker Julia små små noteringar, dagboksanteckningar skrivna av en kvinna 1625.

Vi får ta del av denna berättelse från kvinnan själv, Catherine Anne Tregenna, eller Cat som hon kallas. Hon är en avlägsen släkting till Julia och hon bestämmer sig för att ta reda på mer. Om hur Cat blev bortrövad av Marockanska rövare från en kyrka på den södra spetsen av Cornwall i England. Hur hon överlever den svåra resan till Marocko och tar sig vidare där.

Det är en välskriven, spännande bok som verkligen tar tag i en! Den är välresearchad också, med riktigt intressanta detaljer om livet på 1600-talet i Cornwall och Marocko.

Helt klart läsvärd!

Betyg: 4 av 5 | Genre: Historisk roman | ISBN: 9789100116309 | Sidor: 370

Som avskedsgåva från en älskare får Julia Lovat en bok som ska förändra hennes liv. Vid första anblicken innehåller den utsökta broderimönster från 1600-talet och har tillhört en Catherine Ann Tregenna från Cornwall. Men i bokens marginaler finns bleknade dagboksanteckningar som avslöjar ett dramatiskt livsöde. ”Cat” blev bortrövad av muslimska pirater och såldes efter en brutal resa som slav i Marocko. Uppslukad av upptäckten beger sig Julia till Nordafrika för att utforska Catherines otroliga öde. Här ska Julia finna djupt begravda hemligheter och precis som Catherine gjort 400 år före henne, förlorar hon sitt hjärta under den heta marockanska solen.

Den tionde gåvan är en oförglömlig berättelse – på samma gång ett historiskt äventyr, en magisk saga och en passionerad kärleksroman.

4 tankar på “Den tionde gåvan av Jane Johnson

  1. läste den förra året! åh älskade den! gillar just det som du skriver, att den är välresearchad, känns alltid så mycket mer äkta då.

  2. När jag börjar läsa vet jag att jag redan läst den. Troligen i pocket, men hittar den inte hemma. Har väl dumpat den vidare till loppis. Men läser på nytt i alla fall.

Kommentarer är stängda.