26 april, 2024
Okategoriserade

Tänk att vinna 214 miljoner…

Tänk tanken, vad skulle du göra om du vann 214 miljoner kronor? Det är verkligen en galen mängd pengar. Hur många hål har man inte att fylla?

Jag är inte så begiven på spelande, kanske blir det en trisslott ibland men annars är det liksom inte min grej. Jag knäcks av oddsen på förhand, det känns som det är större chans att få en meteorit i skallen än vinna ens 10 000 kr.

Men tänk om man plötsligt skulle vara ensam vinnare  till en enorm summa pengar. Vad skulle man göra? Slösa bort allt på meningslösa grejer?

  1. Minst 100 miljoner skulle jag donera till olika organisationer. 100 miljoner är förvisso en piss i havet för större organisationer, men jag tror nog att diverse katthem, organisationer som arbetar för renare vatten och kondomer till alla skulle bli väldigt glada. Kanske skulle man lägga pengarna i en etisk fond till dem och pytsa ut som ett nobelpris eller nåt! Jag vill ju inte att skurkar som Jörn af Donner ska få lägga vantarna på dem.
  2. Sedan skulle jag skänka 10 miljoner minst till min familj. Alltså 10 till mamma, 10 till min brors familj, 10 till min pappa. Mer om de behöver såklart, men jag vill inte vara generös bara för att det ska vara så. Och kanske några miljoner till mina vänner, som Anders Sporring, Sanna och andra som lider i onödan.
  3. Givetvis betala alla mina skulder. Och Anders skulder. Och köpa ett hus till oss och varsin häftig bil. Anders vill ha en Tesla så det ska han få, jag vill ha en Mercedes SLR för 4 miljoner. Jag kan ju köpa minst 10 stycken, hurra!
  4. Resten då? Vad har jag kvar, 60 miljoner eller nåt? Givetvis stoppa in i en fond och bli värsta riskkapitalisten för andra entreprenörer! Och utveckla Nailmail såklart =)

Kan man verkligen göra av med så mycket pengar själv? Gör man det måste man verkligen vara jordens största svin, så håll din karma ren för sjutton!

5 tankar på “Tänk att vinna 214 miljoner…

Kommentarer är stängda.