25 april, 2024
Okategoriserade

Egen företagare?

Sitter på ett Lassomöte i entreprenörsgruppen. Som vanligt glider jag iväg och tänker på annat.

Men jag undrar hur ni läsare ställer er till företagande och entreprenörskap? Har du en vilja att starta eget men inte gjort det? Varför inte?

Berätta varför för mig, vad hindrar dig! Kom inte med ”har inga pengar” bara, för det kan man alltid låna… ;)

5 tankar på “Egen företagare?

  1. Jag skulle gärna driva eget någon dag, men saknar en affärsidé. Kommer jag bara på en sådan jag tror på så hoppas jag att jag vågar satsa! :-)

  2. Nej, faktiskt inte. Jag är jättenöjd med mitt arbete idag, trivs med det jag utför, med mina kollegor och min lön. Dessutom har jag frihet under ansvar, det är ingen chef som hänger mig i hasorna. Jag tycker att jag har världens bästa jobb! Skulle jag starta eget skulle det inte kunna bli inom samma bransch – så mycket kapital som behövs för att starta ett liknande bolag skulle jag omöjligen kunna låna. ;)
    Men även innan jag hamnade på mitt arbete kände jag mig inte speciellt intresserad av att starta eget, med tanke på att som egenföretagare så tar man med sig arbetet hem. Jag gör det jag gör på arbetstid och sedan kan jag stänga av allt arbetsrelaterat när jag går hem. Sedan har man ju en ekonomisk trygghet som (fast) anställd på ett annat sätt också.
    Men visst, hade jag haft någon idé som jag brunnit för så kanske jag hade känt på annat sätt. Så har det ju inte blivit dock, men jag tycker att det har gått rätt bra ändå.. :D

  3. Jag har mer och mer börjat fundera på att starta eget, kanske på deltid till en början. Det som hindrar mej är väl att affärsidén är för luddig och att jag är rädd att företaget inte kommer bära sig. Bor i en liten stad och det jag vill jobba med finns redan i överflöd här tyvärr. Vill inte flytta heller. Så det får nog bli i framtiden, när jag kommer på något annat jag vill göra, som jag är mer ensam om här!

Kommentarer är stängda.