Min fina BFF Sanna är en liten sportnörd, eller iaf OS-nörd. Herrhockeyn börjar imorgon tydligen och hon har då tänkt vända på dygnet för att kunna se på matcherna live. Dvs när hon kommer hem från jobbet kl 17 går hon och lägger sig och går sedan upp till matchen, sover efter matchen och sen upp till jobbet vid 8. Galet? Ja, jag vet ;)

Men tydligen är inte sömnen hennes största issue utan hur hon ska hålla huden fräsch under hennes dygnvändande! Så, givetvis vänder hon sig till mig, jag är ju hudexpert! Jamenvisst! ;)

Jag skulle iaf vilja säga att det finns tre saker att tänka på för att huden inte ska braka samman. Smörj, rengör och drick vatten!

♥ Under dagen på jobbet – drick vatten! Försök bälga i dig 2 l vatten under dygnet så återfuktar du inifrån. Drick inte en massa läsk (eller kaffe, även om jag vet att du inte dricker kaffe) utan håll dig till vatten.

♥ Rengör huden innan du går och lägger dig där vid 17. Ta bort allt smink ordentligt, använd gärna ansiktsvatten också.

♥ Slutligen, smörj huden! Smörj med en återfuktande kräm innan du går och lägger dig och se till att smörja dig innan du går till jobbet också. Smink kan man alltid strunta i, men man ska inte slarva med återfuktandet och skydd innan kyla och solsken. Inget är så farligt för huden som plötsliga värmeväxlingar och den torra inomhusluften.

Sådär, det var min lilla hudskola, helt anpassad till Sanna =) Puss på dig! ♥

Okategoriserade
  1. Hej!

    Tusen tack för din sida, ska pröva b5 nu för första gången, haft problem i perioder i över 10 år nu. Testat ALLT men acnen kommer ändå alltid tillbaka trots stora förändringar i min livsstil. Känner igen mig väldigt mycket i dina symptom, fick diagnosen hypotyreos i somras…har du kollat upp om det är det du har…?

    Mvh Marielle : )

  2. Hej Marielle och tack så mycket!
    Hoppas B5 hjälper dig lika mycket som för mig, mirakel liksom!
    Ang hypotyreos, ja, jag fick diagnos 2000 nånting och har sedan dess drivit http://www.thyroid.se, som är en community för sköldkörtelsjuka. Så in och läs där vetja! :)

Comments are closed.