23 april, 2024
Okategoriserade

Dove VisibleCare och VisibleEffect

Igår den 26e januari lanserade Dove sina nya produkter, Dove VisibleCare duschcréme och Dove VisibleEffect bodylotion/handkräm. Pressfrukosten hölls på So Stockholm vid Kungsträdgården och den enda bloggare jag kände igen som var där var Karolina Lassbo. Men det var nog huvudsakligen en bloggrelease, såg flera tjejer som fotade sin frukost och varandra.

Jag var den enda som antecknade dock…

Pressfrukosten började med att Dr Åsa Vilbäck hälsade oss välkomna och gav oss en snabbguide om hudens uppbyggnad och funktion. Huden är kroppens största organ med sin vikt på 5 kg och 2 kvm och har viktig funktion som skydd och försvar mot yttre påfrestning. Men detta om huden är alldeles för omfattande och komplicerat för mig att – från mina kladdiga anteckningar – berätta exakt hur allting fungerar. Därför rekommenderar jag dig att istället besöka Kabukis Hudvårdsskola! Den är helt suverän och täcker allting som Åsa berättade.

Maria Friberg, nordisk varumärkeschef på Dove, presenterade sedan de nya produkterna. De två nya duschkrämerna, Dove VisibleCare, innehåller en unik formula med NutriumMoisture™ som kombinerar två av hudens egna fuktighetsbevarande ämnen och resultatet blir en mjukare och smidigare hud efter bara 7 dagar. NutriumMoisture™ är kliniskt bevisad att den reducerar skador på huden orsakade av daglig rengöring, det är en unik kombination av lipider och glycerin.

De olika duschkrämerna heter Renewing – för normal hud som ger näring och vårdar, samt Softening – för torr hud som mjukar upp och minskar torra fläckar. De släpps vecka 5 och kommer kosta 27 kr styck.

Mats Landén presenterade forskningen i den nya formulan, 10 år har det tagit för Dove att ta fram den. VisbleEffect bodylotion och handkräm innehåller det unika patenterade ämnet Multi-Layer Complex som verkar på djupet istället för bara på ytan. Multi-Layer Complex kombinerar tre effektiva mjukgörande ämnen som är aktiva i flera delar av hornlagret ända ner där ny hud har sin början. Dessa tre ämnen är Glycerol som håller sig kvar på ytan och tar åt sig vatten, Glycerin som tränger ner och HEU som penetrerar huden djupt ner. Även denna ger en synlig effekt på 7 dagar.

Dove VisibleEffects bodylotion och VisibleEffects handcream kommer även de vecka 5 och kommer kosta 69 respektive 29 kr i handeln.

Observera att dessa produkter innehåller Methylparaben och Ethylparaben. Läs mer här på Wikipedia om Parabener.


Bilderna är från pressträffen, på Dr Åsa Vilbäck, Mats Landén, på våra goodiebags, plexiglasinbjudan med Doves duschkräm överst och en random underst, den underbara frukosten samt Maria Friberg som demonstrerar en liten gadget som mäter torrheten i huden.

Efter presentationen agerade Dr Åsa frågepanel och frågade om vilka trender som gäller idag inom hudvård. Dessa är naturliga och ekologiska ingredienser, hudvård för mer specifika hudbehov, större krav på att produkterna ska fungera samt även hudegna ingredienser.

Även Dr Åsa fick frågan vad hennes bästa tips för en fin hy är. Kom ihåg att hon inte bara är läkare utan även plastikkirurg, vilket naturligtvis ger henne en helt annan vinkel på huden och olika problem. Hennes tips var iaf att alla tänka på grunden med solskyddande produkter, att inte röka, sova ordentligt och vara lycklig. Depressiva episoder har bevisats ge en slappare hud. Hon tyckte också at exfoliering var underskattat, så skrubba mer!

2 tankar på “Dove VisibleCare och VisibleEffect

  1. Bra inlägg, och snygg makeup! Själv är jag addicted av skuggor. Kan inte starta min dag utan en härlig makeup. Oavsett om kl är 05:00 eller slö förmiddag. Synd att Dove inte kan finna ett alternativ till parabener. Jag har alltid tyckt att deras produkter luktar så gott. Rent och fräscht. Ungefär som nytvättade kläder på tork i sommarvind.
    .-= » Ekologisk hudvård – QueenEco, s senaste inlägg: Rekreativ hudvård och dagar då spegeln är ens värsta fiende =-.

Kommentarer är stängda.