19 juni, 2024

Testa BookBeat!

Ni har väl inte missat att jag samarbetar med BookBeat? BookBeat är Bonniers boktjänst för e-böcker och ljudböcker och det betyder ett enormt utbud av böcker. Vill du signa upp dig på BookBeat gör du det här >BookBeat<. Denna länk leder till ett registreringsflöde som gäller en fri månad. Ingen bindningstid! Därefter kostar det 169 kr per månad att lyssna/läsa hur många böcker du vill.

Mitt samarbete med BookBeat är snart slut. Jag har läst 17 böcker under året vilket verkligen är dåligt. Men jag har verkligen gillar att ha böcker så tillgängligt i min mobil. Det finns ett väldigt bra urval dessutom, både av ljud- och e-böcker.

Här några böcker jag läst på sistone!

Här ligger jag och blöder av Jenny Jägerfeld

Ungdomsromaner stör mig alltid, blir så provocerad av menlösheten. Men denna är rätt småkul iaf, lite tragisk också men mest provocerande.

 

 

 

Det var vi som var Mulvaneys av Joyce Carol Oates

Åh jag älskar Oates. Den här boken läste jag just när #metoo kom som mest. Den handlar om dottern i familjen Mulvaneys som blir våldtagen, detta i en tid på femtiotalets USA där flickans dygd värderades i pengar. Hela familjen splittrades och förstördes. Mycket läsvärd och stark bok.

 

 

Playground av Lars Kepler

Den här var gripande. Utspelar sig mestadels i dödsriket, väldigt annorlunda grepp och spännande. Svårt att veta ända till slutet hur det skulle sluta.

 

 

 

 

Prio ett av Emelie Schepp

Tack och lov har Schepp skaffat sig en redaktör! Denna tredje bok om Jana som utspelar sig i Norrköping är riktigt läsvärd. Spännande och håller fast en till slutet. Dessutom slipper jag irritera mig på språket och hackiga meningar.

 

 

 

Pappas pojke av Emelie Schepp

Fjärde boken om Jana. Hennes agerande är helt outragous i den här boken, som om? Men själva berättelsen är väldigt gripande och spännande. Bäst är ändå Norrköpingsplaceringen!