27 april, 2024

De 12 frågornas utmaning

badbomben har startat en utmaning med 12 frågor. Dags för mig att svara på den också.

  1. Ungefär hur mycket lägger du på smink/hudvård per månad?
    Beroende på inkomst måste jag säga. Om jag har en normalbra inkomst med pengar över efter alla räkningar: lätt 500-800 kr. Men då jag inte har nåt över blir det bara det allra mest nödvändiga.

  2. Vad väckte ditt intresse för smink?
    Vet ej ärligt talat! Minns inte om det var mammas inköp av Yves Rocher-produkter som triggade eller bara klasskamraterna etc. Minns iaf att i sjuan var jag en fullfjädrad eyeliner-ohlist. Jag var en light-version av Amy Winehouse medan hon fortfarande lekte i blöjor!

  3. Favoritmärke? Varför?
    På olika produkter olika märken. Min första förälskelse var Revlon, vilket fortfarande är mitt favoritmärke då det gäller ögonpennor. Nu har ju mina kunskaper om smink ökats så mycket och jag varierar mitt användande av smink. Men märken som förekommer som jag tycker om är Mac, Benefit, Urban Decay, Makeup Store och Everyday Minerals.

  4. Var handlar du ditt smink? Favoritbutik/favoritsite?
    Åhlens och Kicks. Och Mus såklart. Mest för praktiskt anledningar. Men online är det Strawberrynet för mer traditionella märken, Pashion, Satine, Blush och Eleven för de mer udda.

  5. Nämn något som kännetecknar din make-up
    Vad jag tycker: jämn fin grund utan en massa synliga problemområden och framhävning av mina ögon.
    Vad andra tycker: massor med ögonskugga!

  6. Vilket är ditt sämsta respektive bästa skönhetsknep någonsin? (Läste fel på denna!)
    Sämsta: att som tonåring klämma på alla finnar.
    Bästa: Solskydd och återfuktning tidigt tidigt. Att se brun ut nu är inte lika viktigt som att inte ha bruna fläckar och rynkor vid 35 av för mycket sol.
    – Vilket är ditt sämsta respektive bästa skönhetsköp någonsin?
    Sämsta: Benefits primerkräm, minns inte vad den heter nu… Återkommer!
    Bästa: Urban Decay Primer Potion
  7. Hur sminkade du dig för 5/10/15 år sedan?
    15 år sedan: då var jag 15 år, gick i nian på högstadiet och överdoserade eyeliners nåt enormt. Tjockt lager med puder för att dölja finnar och vaselin på läpparna.
    10 år sedan: då var jag 20 år, bodde fortfarande hemma men hade stadig pojkvän. Tror inte jag hade så mycket smink, mest underlag och mascara.
    5 år sedan: när jag var 25 år hade jag precis blivit singel och jag ökade gradvis på min sminkanvändning. Men det är faktiskt bara 2 år sedan jag första gången använde ögonskugga! Innan dess var det bara mascara och foundation.

  8. Bästa hudvårdsprodukterna?
    Forevers aloe vera-produkter. Speciellt deras serum. Aloe Vera går ju djuuupt ner i huden och läker skador inifrån så det är mycket effektivt.

  9. Bästa makeup-produkterna?
    Mac´s penslar och foundations. Juicy Tubes, Yves Rocher Extensium mascara, Mus ögonskuggor. Omöjlig fråga!

  10. Bästa hårprodukterna?
    Dust It från Osis är verkligen suverän rätt använd! Vilket lyft! Matrix silvershampo.

  11. Bästa kroppsvårdsprodukterna?
    Ingen aning. Är dålig på att smörja in mig, blir med LdB´s lotions i såna fall. Eller Forevers aloe vera-krämer såklart, älskar deras propolis creme.

  12. Bästa skönhetsbloggen?
    Min såklart! *ler falskt!*
    Nejdå, jag tycker det finns oerhört många bra bloggar där ute och jag följer
    ALLA
    som är med i Pret-ty´s nätverk. Sedan skriver jag väldigt sällan eftersom jag läser dem via RSS-flöde (förlåt!). Men värda att nämnas är ju RocketQueen, Sminkan, LipGloss Bitch, Bjooti, Santa Carolina… Äsch, ta inte åt er om jag inte nämnde er, jag läser din blogg med största sannolikhet ändå!