29 april, 2024
Okategoriserade

En dag i en chaufförs liv

Idag följde kameran med på min tur! Klicka på bilden för att se dem lite större.

312

Första stoppet var då solen började synas i backspeglarna, dvs nästan i Falla, utanför Finspång. Turen har då gått från Linköping via Linghem och Gistad bla. Min bil, en Mercedes Sprinter 315 CDI frös nog lika mycket som jag, stackarn. Visst ser det kallt ut, även om det är vackert med all orörd snö?

456

Efter Finspång åkte jag nya väg 51. Vägarna var plogade men det blåste väldigt mycket från de öppna fälten in över vägen. Som du ser är det mycket snörök på vägarna.

7

Bilen var grymt smutsig redan innan jag fick den. Till råga på allt tog inte vindrutetorkarna så bra, så det blev väldigt halvbra sikt mest hela tiden – tills isen smälte.

98

När klockan närmade sig 12 hade jag knappt hunnit nånting. Det var så halt att jag kom tillbaka från Finspång en timme senare än jag brukar och även inne i stan var det moddigt. Som ni ser snöade det väldigt mycket fortfarande. Jag åkte via mitt kära Kungsgatan, till Arbetets Museum för att äta lunch med Anders, vår lilla torsdagstradition.

101211

Anders var rätt frusen när jag kom, även om jag kom i tid. Han var ju inte direkt klädd för att åka omkring hela dagen! Idag blev det bräserad kotlett med pepparsås och stekt potatis, samt ostkaka till efterrätt. Gott =)

13141516

Sedan kollade jag mailen och kommentarer på mina bloggar. Bra att göra när man inte kör! ;) Och så åkte vi lite hiss, ner till bottenvåningen där vi tittade på utställningen om kvinnliga uppfinnare. Utställningen om Albinos i Tanzania får vi ta någon annan gång.

1718

Ut i kylan igen då, efter lunchen. Min kära skåpbil stod troget kvar på sin plats, lite mer översnöad än innan.

192021

Åkte via min gata, till en kund som arbetar längst ner vid Spången. De håller äntligen på att montera ner byggställningen på mitt hus, hurra! Måsarna såg ut att frysa, fast de uppskattade inte min uppmärksamhet riktigt. Sandgatan lever inte riktigt upp till sitt namn. Ok att den är sandad hela vägen, men den är också väldigt brant. Det tog ett tag innan bilen fick fäste och kunde ta sig upp!

2223

Därefter åkte jag ut mot Kårtorp, som ligger bortom sjukhuset till. Tänk att folk kan bo i vinterbonade sommarstugor! På väg tillbaka passerade jag Vrinnevisjukhuset, där pappa huserar. Han får besök senare, inte tid med det just nu!

2425

Från ena sidan av stan, till den andra. Ut till Lindö och en liten omväg för att se på vattnet nere i småbåtshamnen. Såg ruskigt kallt ut, inte direkt sugen på ett dopp precis!

2627

Dags för toapaus. Tur att det finns en mack precis här i söderstaden när jag verkligen behöver en! En koll på listan, känns skönt när bockarna blir fler och fler!

2829

Jag börjar närma mig slutet. Jag är i Atriumhusen i Navestad, ganska mysigt så här mellan husen. Det är helt mörkt nu när klockan passerat 4. Jag brukar inte vara så här sen, utan jag brukar vara klar runt kl 3. Nåja, är man timavlönad är det inget att vara ledsen över! Efter Navestad åker jag till Smedby. Min mamma är sista kundstoppet, så jag tar alltid Smedby sist. Här virrade jag bort mig totalt bland jämna och ojämna nummer. Jag skyller på mina vattenfyllda skor…

30

Här gick jag i mellanstadiet.

3132

Snö och mörker. Mörker och snö… Och blöta skor… Tur att jag snart är hemma (hos mamma)!

3334

Mammas radhuslänga och här växte jag upp! Äntligen!

353637

Av med skorna och ner i soffan, aah… Och så bloggade jag lite. Wordmobi är väldigt smidigt när man har en WordPressblogg!

38403941

Mamma lagade korv med mos, mammas underbara klimpiga potatismos! Finns ingen bättre i hela världen! Mamma hade köpt två stora plattor ägg, så hon packade ner några åt oss. Och så kaffe och kanelbulle efteråt.

42

Därefter var det dags att åka hem, jag skulle ju förbi pappa också. Dock fick jag inte loss bilen från all snö som kommit efter att jag kommit hem till mamma. Så Lars och mamma fick rycka ut och hälla sand under bakhjulen.

43444546

På sjukhuset är det ändlösa korridorer. Förvisso fint utsmyckade, men ändock ändlösa och dystra. Möjligen enbart BB som är en lycklig plats på ett sjukhus. Pappa ligger på Linnéaenheten, en sk palliativ vårdenhet. Dystraste avdelningen. Pappa mådde bra dock!

Sedan åkte jag hem till Anders!! Äntligen klar för dagen! :D

5 tankar på “En dag i en chaufförs liv

Kommentarer är stängda.