IMG_20160611_090614

Nu inför sommaren brukar nyheter inom solskydd lanseras, en av de som lanserat nytt är Clinique med sin Clinique Mineral Sunscreen.

Två nya krämer för ansikte och kropp – Clinique spf 50 Mineral Sunscreen Fluid for Face och Clinique spf 30 Mineral Sunscreen Lotion for Body. Lättviktig och osynlig med fysikaliskt solskydd, blockerad UVA/UVB och extra bra för känslig hy. Jag tycker lotionen är jättebra och smälter in fort i huden medan Fluid for Face visserligen är bra och håller huden matt, men den ger också en viss vithet på huden som det påstås att den inte ska få. Är således inte så imponerad av själva säljtexten. Däremot torkar den snabbt och ger en matt yta som går bra att lägga foundation över och som håller hela dagen.

IMG_20160611_125638Clinique har också släppt ett nytt puder, Clinique Mineral Powder Makeup for Face med spf 30. Ett puder med både kemisk och fysikaliskt solskyddsfilter och som ger huden en naturlig finish. Pudret innehåller mica bland annat. Denna har jag inte testat så ingående, men blev imponerad av dosan med sin inbyggda svamp i botten.

Pudret släpps i fyra nyanser: Very fair, Moderately fair, Medium och Bronzer

Dessa produkter släpptes i mars och finns bla på Clinique.se eller Kicks och Åhléns.