Igår var vi hela dagen i Åtvidaberg, närmare bestämt i Bersbo där det finns gamla koppargruvor. Vi blev inbjudna av den ganska nybildade föreningen som syftar till att restaurera den gamla laven.

Den här laven ni ser på bilderna nedan ligger en bit in i skogen, uppe på en bergsknalle. Tyvärr hade jag objektivproblem, autofocusen på ett av objektiven bestämde sig för att lägga av just då. Så jag fick improvisera en aning, men bilderna blev rätt bra ändå. Den här laven lades ner nånstans runt 1920-talet tror jag.

Läs mer om Bersbro på deras egen Facebooksida, där finns också länkar till flera artiklar i Corren. Läs också om Bersbo Koppargruva här på Wikipedia!

bersbo_gruva-1bersbo_gruva-5bersbo_gruva-6bersbo_gruva-8bersbo_gruva-7bersbo_gruva-2bersbo_gruva-3bersbo_gruva-14bersbo_gruva-13bersbo_gruva-12bersbo_gruva-4bersbo_gruva-18bersbo_gruva-15 bersbo_gruva-9bersbo_gruva-17bersbo_gruva-16

Comments are closed.