Viamått_104

Ann Wåhlström

Idag hämtade jag ut ett paket innehållandes ett otroligt fint glasmått från Via! Ja, vad har det med skönhet att göra kanske ni tycker nu? Jo, Via är alltså tvättmedel som ni vet. Detta glasmått är formgivet av Ann Wåhlström och blåst på Skansens egna glasbruk Stockholms Glasbruk. Tanken med måttet är att vi ska värna mer om naturen genom att helt enkelt dosera försiktigt. 40 ml räcker för att få en tvätt ren och det är också tydligt markerat på glasmåttet.

viaViamtt_215Kopplingen till skönhet är just kopplingen till miljön. Jag jobbar för Ekolådan och Anders är fanatisk här hemma med sorteringen, så att även dra ner på bruket av tvättmedel är också ett steg till en bättre miljö. Bättre miljö ger en bättre omgivning med mindre utsläpp och föroreningar som även skadar huden och kroppen.

Via uppmanar konsumenten att uppmärksamma att såväl glas som natur är bräckliga ting och att man därför ska visa omtanke och återhållsamhet när man doserar tvättmedel. Rekommendationen är att använda koncentrerat tvättmedel samt att följa förpackningens rekommendationer vid varje tvätt. Med små medel och gemensamma insatser kan vi göra betydande skillnad.

Vill du vinna ett eget glasmått? Gå till www.via.se där du genom att svara på en enkel fråga är med och tävlar om det exklusiva doseringsverktyget. Tävlingen pågår fram till 31 december 2009.

Imorgon ska jag tvätta, så ska bli spännande att testa den! Tror den får bo i trälådan permanent, eftersom jag ju bor i lägenhet och därför måste släpa tvättkorgen och tvättmedlet två trappor ner till vår gemensamma tvättstuga.

marykayJag fick också ett paket med Mary Kay-produkter som jag beställt av Ida. Jag fick en Oil Free Eye Makeup-Remover, en Extra Emollient Night Cream samt två små ögonskuggeprover. Tack Ida, jag ska maila dig sen när OPI är på g! :D Mary Kays remover är nog den bästa jag nånsin provat, har ju ofta rätt rejält med ögonskugga och en bas som håller för vanligt vatten. Men inget står emot Mary Kay! :D

Okategoriserade
  1. Skit också! Jag har ju upplösning som antagligen inte de flesta kör med så jag kanske måste tänka om det hela. :) Kan tänka mig att det ser crap ut på alla små bloggdatorer med.
    .-= » Sannas senaste inlägg: Kissemanikyr =-.

  2. Jo då! Fast jag skummar mest igenom sminkinläggen. De är ju roligast att titta på bilderna. :D Svinpäls kulle passsa döbra i ljusrosa nagellack. Hon kanske skulle gå med i nailmail. haha!
    .-= » Sannas senaste inlägg: Kissemanikyr =-.

Comments are closed.