25 april, 2024
Okategoriserade

Florence Griffith Joyner

Nu så här i friidrottstider (ja, teven står alltid på i bakgrunden hos mig och jag gillar att kolla på VM!) tycker jag vi ska minnas tillbaka 20 år till då Florence Griffith Joyner dominerade banorna. Flo Jo som hon kallades var alltid supertjusig även på banan – med trikåer i spets eller bara ett ben och det där enorma håret – men det jag minns bäst av henne var hennes fantastiska naglar! Alltid långa och vackert målade och jag funderade ofta på hur hon kunde sporta så aktivt med dem.

Kollage av Flo Jo. Klicka upp bilden för en större bild!
Kollage av Flo Jo. Klicka upp bilden för en större bild!

Flo Jo dog redan 1998, av en epilepsirelaterad kvävning i sömnen – bara 38 år gammal. Men hon var en otroligt duktig idrottskvinna. År 1988 noterade hon tiderna 10,49 sek på 100 m (i amerikanska OS-uttagningarna i Indianapolis) och 21,34 sek på 200 m (under OS i Seoul) – vilka fortfarande är världsrekord och därför har gett henne erkännande som världens snabbaste kvinna. [Källa Wikipedia] Hennes resultat är dock ifrågasatta då rykten om doping länge omgärdade henne.

”The beauty of her was that she never changed. She was the same Flo Jo before (she became a star) and she was the same Flo Jo after.”
— John Smith, track coach

”Florence brought a certain style to track, something so different, with her fashionable appearance and her stunning speed.”
— Patricia Rico, president, USA Track and Field

Så om du är en aktiv idrottskvinna eller bara på motionsnivå: Var inte rädd för att vara lite tjusig! Det finns vattenfast smink och mycket snyggare träningskläder än tråkiga svarta från Casall. Våga Vara Tjusig!

4 tankar på “Florence Griffith Joyner

  1. Hmpf… jag kan då inte hålla med om de där tråkiga träningskläderna…. Däremot kan jag inte säga emot vad det gäller hennes naglar, amazing!

Kommentarer är stängda.