29 mars, 2024
Okategoriserade

Prislista IPL/Elos för pigmentfläckar

Laser & Estestik, som även finns här i Norrköping och på en massa andra ställen, går det att med hjälp av IPL bleka pigmentfläckar. Priset var inte särskilt högt heller, så det ska jag helt klart unna mig i vinter. IPL innebär att man med en kraftig ljuspuls i kombination med Bi-polarisk Radiofrekvens värmer upp pigmentet till en nivå där det koagulerar. Efter ca 2 veckor har större delen av pigmentet försvunnit. Ibland kan ytterligare några behandlingar behövas med några veckors mellanrum.

IPL ELOS      Pigmentfläckar

1st Pigmentfläck                         550:-
Kinder                                       990:-
Haka                                         590:-
Kinder & Haka                          1300:-
Panna                                        990:-
Hela Ansiktet                            1990:-
Händer                                      790:-

Är det någon som utfört någon typ av behandling för att slippa pigmentfläckar, eller är det en sån där grej som man bara anser som superonödig?

Uppdatering: Emma P skrev om en undersökning hon läst i Ica Kuriren om olika behandlingar mot pigmentfläckar. Här kan du läsa den!

Där fanns det också följande råd:

• Undvik direkt solljus i ansikte och på bröstparti.
• Byt ut riktig sol mot brun-utan-sol på tub.
• Använd alltid en kräm med minst solfaktor 30 i solen.
• Välj gärna en solkräm med en inflammationshämmande faktor, som aloe vera.
• Ät verksamma antioxidanter som dagliga vitaminer: C- och E-vitaminer samt mineraler

IPL ELOS
Pigmentfläckar
1st Pigmentfläck

550:-
Kinder

990:-
Haka

590:-
Kinder & Haka

1300:-
Panna

990:-
Hela Ansiktet

1990:-
Händer

790:-

5 tankar på “Prislista IPL/Elos för pigmentfläckar

  1. Det finns ju även krämer och preparat över disk som påstås ta bort pigmentfläckar. Har du provat någon?

    Nej just sånt här tycker jag inte är onödigt. Det handlar ju inte om att ”förändra” sitt utseende utan snarare att ”läka” det. Jag har själv några brustna blodkärl, i ansiktet och dekolletaget som jag gärna skulle ta bort med laser om jag hade pengarna.
    .-= » Tinas senaste inlägg: The Body Shop, Shea Whip Body Lotion! =-.

  2. Det är väl inte ett dugg onödigt :) Inget ingrepp eller någon behandling som görs för att man ska må bättre med sig själv är någonsin ”onödig”, och det är vars och ens ensak att avgöra vad man vill åtgärda-oavsett vad omgivningen anser vara befogat eller inte! Jag har ju fixat mina brustna blodkärl med IPL, och för mig kändes det oerhört viktigt att få göra just det, trots att somliga ansåg det ytligt och onödigt. Samma sak med tandblekningen jag gjorde i fjol. För mig handlade det helt simpelt om att återställa hud och garnityr till det skick de en gång var i. Det fick mig att trivas bättre med mig själv och är m.a.o en åtgärd som knappast kan anses ”onödig”! Så det är klart att du ska unna dig lite laser, Karin ;)

  3. Jag tycker verkligen inte att det är onödigt. Frågan är bara, fungerar det verkligen..? Jag läste ett test av olika hudbehandlingsmetoder i Ica Kuriren, vet att någon skulle behandla pigmentfläckar, men är ej säker på om det var denna metod. I alla fall, resultatet var tämligen begränsat om jag inte minns helt fel, och då gjorde hon ändå ett antal behandlingar.
    .-= » Emma Ps senaste inlägg: Vintage Couture med glitter =-.

  4. Tina: Jag har en kräm från Fleur De Sante, vet dock inte om den är verksam eller bra på nåt vis. Tiden får utröna. Men annars håller jag med dig om att detta är läka en skada, inte förändra nåt. Jag skulle aldrig skära i huden.

    Moonstruck: Ja, jag vill ju bara trivas med mig själv. Jag vill inte hålla på och störa mig på saker och ting i mitt utseende, men lär väl göra det om jag inte gör nåt åt det… Har du behövt göra om dina laserbehandlingar?

    Emma P: Hmm, intressant! Den undersökningen eller nån annan borde man kanske leta reda på först. Hatar att slänga ut pengar på nåt onödigt!

  5. Jag har gjort tre laserbehandlingar och ska göra två till efter jul, för just brustna blodkärl kan återkomma efter behandlingarna och då får man bränna igen. Samma sak med hårborttagning; du får gno på ett antal gånger innan det blir bra. Har man inte förstått detta så blir man så klart besviken, men jag var väl införstådd med problematiken och blev därför inte ledsen när somliga bristningar återkom. (Det är bara några som återkommit och inte heller är de lika omfattande i storlek som innan behandlingarna!)Men det är ju en viss prisskillnad mellan att åtgärda enstaka pigmentfläckar och att bränna hela överkroppen, så det gör kanske inte så mycket om du måste upprepa behandlingarna :)

Kommentarer är stängda.