28 mars, 2024

Konsten att ta hand om sina naglar

Tar nog lite längre tid att lacka dessa, 7,5 meter långa naglar som sitter på Lee Redmond. Undrar om hon klippt dem nu, det skulle hon tydligen för att kunna vårda sin make...
Tar nog lite längre tid att lacka dessa, 7,5 meter långa naglar som sitter på Lee Redmond. Undrar om hon klippt dem nu, det skulle hon tydligen för att kunna vårda sin make... (Just ja, de gick ju av i en bilolycka i februari, aww...)

Tänkte jag skulle ge er stressade och upptagna kvinns där ute en liten guide som kanske motiverar er till att ta hand om era naglar lite bättre! Visa denna för maken eller killen så kanske han stöttar dig i ditt eget omhändertagande och låter dig få en stund för dig själv! :D

  1. Koka dig en kopp te eller kaffe.
  2. Ta fram remover, bomullspads, nagelfil, nagelklippare och andra verktyg eller medel du använder. Finns ju medel för att lösa upp nagelband etc också. Använder acetonfria grejer, gärna med en olja i som är lite mer skonsam. Cien finns på Lidl, den är riktigt bra!
  3. Stäng in barnen och djuren i ett annat rum och sjunk ner i soffan, dra upp fötterna under dig och ta dig en slurk.
  4. Sätt igång och kör med remover. Har du glitter på naglarna tar det en halv evighet, men oftast tar detta moment en 5-10 minuter. Ta dig lite tid med detta så du får bort allting. Värst är rött lack, det läcker ofelbart in under nageln och kladdar ner allting.
  5. Tvätta nu händerna ordentligt, se också till att du skrubbar försiktigt nagelbanden och under naglarna med en nagelborste.
  6. Nu är det dags att fila naglarna och se till att det inte sticker ut flisor, hack eller annat som stör. Här kan du med fördel forma nageln lite och korta dem om de vuxit sig för långa. Spetsiga naglar är inte snyggt, försök få till en jämn och fin form som harmonierar med dina fingrar.
  7. Peta försiktigt! ner nagelbanden.
  8. Börja nu grunda med ett baslack, Nubar Base Foundation använder jag. Ett baslack skyddar dina naglar så de inte missfärgas samt gör också att lacket håller längre då det ger en sträv yta där det fäster bättre. Tänker du lacka med ett gult eller orange lack bör du ta två lager av baslack.
  9. Dags att lacka! Första lagret bör vara väldigt tunt och försiktigt. Undvik att måla över nagelbanden – även om det går att få bort blir det sällan särskilt fint resultat efteråt.
  10. Vänta en liten stund och lacka sedan andra lagret. Detta kan vara lite tjockare, men ändå inte flödigt. Fortsätt vara nogrann, det vinner du på i längden. Om det är ett krämlack bör det räcka med två lager, ett lite mer skirt lack kan kräva tre. Detta är egentligen det enda moment där du bör sitta med händerna i vädret och vara lite varsam.
  11. Ta en klunk vetja!
  12. När du känner att lacket är så torrt att det inte kladdar så mycket längre kan du lägga på ett topplack som torkar snabbt. Jag använder Nubar Diamant Shine & Strenght, ett fruktansvärt bra lack som torkar fort (som fan!). Finns andra snabbtorkande lack också, Poshe har jag hört talas om och OPI har säkert ett också.
  13. Har du en nagelbandsolja kan du smeta på den nu, ja, över det icke helt torra lacket. Trust me.
  14. KLART! Fast du bör ju vara lite försiktig kanske några minuter iaf, men ja, nu är du klar. Är ditt kaffe fortfarande varmt?

Ja, så där är mina rutiner. Jag brukar se på tv också, men det kanske du förstod. Kör hårt! Ta dig lite tid för dig själv och ta hand om dina naglar! Finns inget fulare (på både män och kvinnor) än snea ovårdade smutsiga naglar! Så även om du inte kör med blå naglar som en annan, bör du alltid ta hand om dem. Denna rutin tar inte mer än kanske 30 minuter, med snabbtorkande produkter behöver du inte hålla på i flera timmar.

2 tankar på “Konsten att ta hand om sina naglar

  1. Vad skönt det lät. Ska försöka följa din guide. Det svåra blir nog bara att stänga in 3,5-åringen. Hon har blivit besatt av nagellack och vill helst byta färg varje dag…

    Jag läser ofta på din blogg men brukar inte kommentera – men jag gillar den :)

    Topplacket som du brukar använda, var kan man köpa det?

    Hoppas att du har en bra dag.

  2. Det är skönt! Man måste ju få rå om sig själv ibland! Kanske kan du ägna dig åt dina naglar efter att hon lagt sig?
    Topplacket kommer från Nubar och du kan köpa det från Nailshop, nailshop.se. Anger du koden nailmail får du gratis frakt också!
    Kul att du gillar bloggen och ha en skön dag själv! :)

Kommentarer är stängda.