20 april, 2024

Ciaté Doll House Collection

Minns ni att vi hade Ciaté i Nailmail för några år sedan? De var ganska poppis och jag gillade de flesta av de lack jag köpte åt mig själv. Ciaté har ju lanserat flera spännande trender de senaste åren, som kaviarmanikyren, uv-lack och jeansliknande lack. Nu kommer nästa finish de satsar stort på – porslin.

Ciaté Doll House Collection är en liten kollektion om 5 minilack (5 ml) i ljusa pastellfärger som alla torkar i en matt porslinsfinish. Jag har swatchat dem alla och ni ser dem nedan. De är väl inte direkt lätta att lacka med, en del av dem hade en väldigt spretig borste som ställde till det. Men mest var det helt enkelt svårt att få en jämn yta utan dragmärken. Det torkade väldigt snabbt, så antingen fick jag ta väldigt mycket på penseln för att bara flöda ut allting eller så fick jag ta flera lager.

Jag har genomgående använt tre lager för bäst täckning. Sedan har jag också städat med en pensel längs nagelbanden, varje nytt lager skapade en kant mot det nästa lagret som var riktigt fult. De flöt alltså inte ihop som vanliga lack gör. Fördelen är ju naturligtvis att det torkar fort, bra för er med mindre tid.

Generellt sett är jag inte särskilt imponerad av dessa. Det lila Poppet var väl det jag gillade bäst, snyggast resultat och en vacker färg.

Vad tycker du om dessa?

The Dolls House Collection med 5 minilack a 5 ml. rek. pris 219 kr. Finns på Kicks, Åhléns och Sephora.

English: Swatches of Ciaté Doll House Collection. Not very impressed even if the finish is quite nice. 

ciateciate-babydollciate-dollfaceciate-paperdollciate-poppetciate-sweetpea

Från vänster uppifrån: Baby Doll, Doll Face, Paper Doll, Poppet och Sweet Pea

 

14 tankar på “Ciaté Doll House Collection

  1. Jag fick hem Sweet Pea i ett utskick häromdagen och jag måste säga att jag älskar både färgen och ytan som blir. Men.. Det var inte så kul att måla med. Om man inte gjorde det på naken nagel. Du får läsa mer på måndag :)

    1. Jag har målat på naken nagel och ja, det funkar väl hyfsat men blir ändå svårhanterligt. Men blir kul att se dina bilder! :D

  2. Kanske går att göra nån cool mani genom att blanda dessa med nått blankt?

  3. Älskar att du swatchade alla i samma inlägg! Det är så mycket roligare att se en hel kollektion i ett inlägg än i flera olika. Bättre överblick. Väldigt snyggt målat med svåra lack också. Tack för en härlig blogg!

    1. Tack! Tycker inte om det normalt sett och oftast har jag inte heller en hel kollektion att visa direkt. Och roligt att du gillar min blogg! =)

  4. Tycker de är söta, eller kanske framförallt förpackningen för hela kollektionen haha. :) Gillar dock inte babydoll, riktigt lustig färg i mitt tycke men kanske funkar under något glitterlack. :)

    1. Jaa, förpackningen är ju ursöt! Babydoll är lite konstig ja, men går säkert att använda till något…

  5. Första bilderna på de här lacken som ser bra ut. Jättefina bilder, Karin! Men lacken är inte min melodi… :D

  6. Måste säga att detta är de snyggaste swatcherna jag sett av dessa lack!! riktigt snyggt :)
    Erkänner att jag höll på att klicka ”läst” i bloglovin men är glad att jag verkligen kikade in.
    Så nu kan jag nog säga att det vore kul att testa dessa, tack vare dina fina resultat!!

Kommentarer är stängda.