29 mars, 2024

”Vi är inte så himla fula!!”

Idag på stan såg vi de två – förlåt – fulaste skator jag nånsin sett… Förlåt, jag vet att alla är vackra på insidan och mångfald är bra och yada yada, jag är politiskt korrekt. Men snälla, om jag nånsin känner mig ful och hemsk igen ska jag tänka på dessa två tjejer och jag kommer känna mig som miss universum!

lsmary2.jpgDe hade färgat svart hår men var nog blonda egentligen. Brunkräm eller möjligen brun foundation, helt fel färg. Tänk tanten i Den Där Mary, den färgen hade de även om de inte var så skrynkeltorra. Ljusblå ögonskugga på hela ögonlocket, svarta kladdiga spindelfransar, mörkt brun bronser i överflöd och så pricken över i – ljust rosa läppstift/läppglans. Till det svarta kläder såklart.

Vi följde efter dom en sväng bara för att se mer av dom och vi såg hur folk titta på dom och flina åt dem… Vad tänker man när man sminkar sig så man enbart blir ful?

Eller är det jag som har en annan smak enbart?

9 tankar på “”Vi är inte så himla fula!!”

  1. Nä du är inte ensam om att tycka så här. När man ser dessa unga tjejer som spacklar sönder ansiktet så vill man bara berätta för dem att det finns all tid i världen att sminka sig. Man behöver liksom inte förbruka hela livskonsumtionen på ett par dagar… hihihi… Skämt åsido, de behöver inte ha så bråttom med att bli vuxna, för det är ju troligtvis det som det handlar om i grund och botten.

  2. Tror dom här tjejerna kanske var 17-19 år. De var iaf inte teens eller gammal som jag. ;-) Men ja, det är tragiskt. Jag hoppas de varit på maskerad eller nåt!

  3. Det tristaste tycker jag är att folk automatiskt tycker att de är fula för att de är annorlunda, och jämför dessa med sig själva för att känna sig bättre och snyggare. Inte konstigt att det finns så många som mår dåligt över sitt utseende när folk håller på på det där sjuka sättet!

  4. Saken var inte att tjejerna var fula. Men till och med jag som inte kan något om sming fattade att det inte var som det skulle. 2st ljusa tjejer som försökte se ut som invandrartjejer. Alldeles för mycket brunkräm för att det skulle se snyggt ut och ögonbrynen var i stort sätt avrakade och ifyllda med svart kajal. Not nice! Men huvudsaken är ju at de är lyckliga. Även om de var folk som fnissade åt dom. Älskat människor som vågar vara annorlunda men här var 2 som gjorde allt för att se ut som tvillingar så det var inte frågan om självständighet. Bättre om de vart vitpudrade så de hade sett lite rockiga ut. De kunde vart coolt. :)

  5. Rocketqueen: ja, jag är för att folk sminkar sig annorlunda och hittar sin stil. Jag säger inte att de var fula för att de inte såg ut som jag tycker, utan för att de verkligen gjort alla ”fel” man kan göra och gjort det dåligt. Svårt att förklara, men det var liksom inte ens coolt!

  6. Jag tycker det inte låter coolt gjort att ”följa efter dem” en stund för att få sig ett skratt. Nej det var inte schyst..

  7. Vi gick inte efter dem för att skratta åt dem. Absolut inte! Mitt hjärta värkte för att de inte själva insåg att andra skrattade åt dem!

  8. Vem säger vad som är snyggt och inte? Jag citerar ”skönhet sitter i betraktarens ögon”. Jag tycker man ska vara tolerant mot varandra oavsett hur dom ser ut. Jag har levt en period i punkens värld (inte jag själv men närstående) och dom fick verkligen höra glåpord och att folk stirrade. Jag tycker dom är coola, häftiga, modiga osv som inte ser ut som många andra. Vad säger att inte dom här tjejerna ville att folk skulle stirra, eller visste att folk stirrar för det är deras stil och dessutom skiter i det?

  9. Ja, varför inte!
    Min smak och hur jag tänker så känner jag att de kunde haft ljusare foundation tex. Jag har inget emot gothstil eller andra extremare varianter. Jag gillar själv att ha en massa knäpp ögonskugga och jag är övertygad om att en del tycker jag är fulast på jorden.
    Jag hyllar deras mod, men utifrån mitt eget perspektiv skulle jag aldrig gå ut så där.
    Jag orkar inte försvara mig längre, jag menade inte att vara politiskt inkorrekt, jag tyckte mest synd om dem…

Kommentarer är stängda.