Ni vet ju att jag älskar hårdtvålar? Jag har tidigare skrivit om de tre olika tvålar jag just nu använder, läs gärna om dem!

Nu har jag fått testa en tvål från Bodyfarm som utger sig för att vara ”helt naturlig”, låter ju bra när man får en presstext men läser man på själva tvålen inser man att den tyvärr inte är så ren. Javisst, den innehåller inga parabener eller mineraloljor men den har flera onaturliga tillsatser och palmolja. Lite tråkigt måste jag säga.

Jag fick prova en tvål med doften Butter Caramel, men inte heller doften vinner mig över. Den doftar helt enkelt inte ett dugg, mer än olivtvål. Jag vet inte vad jag ska säga riktigt, jag kanske är onödigt strikt med vad min tvål ska innehålla? Dessutom kändes huden väldigt torr efteråt, jämfört med annan olivtvål jag testat som återfuktar igen.

Får nog använda denna i duschen istället!
Så här skriver Bodyfarm om sin tvål:

bodyfarm

 
Helt naturliga produkter är det grekiska hudvårdsföretaget Bodyfarms filosofi.
Nyckeln till företagets succé ligger i de noggrant utvalda ingredienser som återspeglar de högkvalitativa hår och hudvårdsprodukterna.

Nu lanserar Bodyfarm nya produkter inom serien Sweetline i form av blocktvålar för den som älskar sötsaker.
Alla produkter inom Sweetline innehåller naturliga ingredienser och tvålarna är fria från parabener, mineraloljor och dess derivat såsom paraffin, vaseline och petroleum.
Produkterna är även fria från propylen glukol (ofta kopplat till allergier) samt silikon som inte är nedbrytningsbart för naturen.

Bodyfarm Sweetline Soap
En vegetabilisk blocktvål som lämpar sig för såväl ansikte, händer och kropp. Innehåller mandelolja, sheasmör och Vitamin E för långvarig återfuktning, spänst och borttagning av döda hudceller.

Finns i dofterna Brown Sugar, Dark Chocolate, Butter Caramel, Cocoa Cookies.
Kostar 75 kr för 125 gram.

Köpställe: BeautyPlanet

INCI: Sodium Palmate, Sodium Palm Kernelate, Aqua, Glycerin, Parfum, Elaeis Guineensis (Palm) Kernel Acid, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Sodium Chloride, Elaeis Guineensis (Palm) Acid, Tetrasodium EDTA, Tetrasodium Etidronate, Tocopherol, CI 77891, CI 11680, CI 12490, CI 74260, Coumarin.

Analys INCI: CI 77891 är ett färgämne som även används i solskydd, CI 11680 Pigment, CI 12490 Pigment och CI 74260 Pigment är också färgämne. Elaeis Guineensis (Palm) Kernel Acid och Elaeis Guineensis (Palm) Acid är palmolja, som KAN komma från skövlad regnskog (står inget om det på asken eller Bodyfarms hemsida).