depend-gellack-aquaglitter-1

Jag har fortfarande inte fått någon uv-lampa eller startkit från Depend, hoppas den kommer snart! Men vår vän Suzanne har startkitet och när vi besökte henne i tisdags passade vi båda på att lacka med höstens gelkollektion från Depend. Kolla in Suzannes glitterskittle till höger, hon gick verkligen all in! :D

Vad tycker du om detta lack? Rösta här!
[rate]

Som ni ser använde jag turkosa Aqua Glitter, från glitterkollektionen som kommer v 42. Detta var också mitt första försök med gellack och det var en väldigt enkel procedur och blev väldigt bra! Först använde jag den särskilda removern som tar bort fukt från nageln, den ska också användas när lackningen är klar för att få bort kladdigheten. Ett lager baslack och sedan 60 sekunder under uv-lampan. Därefter två lager av Aqua Glitter, något tjock formula och inte helt lätt att få ut jämn på nageln. Ni ser ju att jag undvek nagelbanden rejält, nästan lite överdrivet mycket. Jag ville inte gå närmare med risken att få det på nagelbanden, vilket ju markant minskar hållbarheten. Därefter topplack ett lager.

Resultatet då? Jo, jag är mycket nöjd med glansen och att mina naglar är tjockare. På en del ställen var jag lite snål med topplack, känns på nageln att den är lite skrovlig. Så nästa gång kommer jag gå över med två lager. Totalt tog varje hand ungefär 10 minuter, med lacktid och torktid i uv-lampan. Kanske något långsammare arbete än med vanlig lack alltså, men då var det också torrt när jag väl var klar.

Jag gillar också det här lacket, nästa gång kommer jag nog göra en glittergradient eller möjligen ett mer neutralt lack som inte stör överlackning. Det ska ju inte vara några problem att lacka över detta, frågan är om det behövs särskild remover för att inte skada gellacket? Någon som vet?

Så, om du har sköra naglar och inte gillar att byta så ofta – då är detta hemmakit absolut för dig! Borttagningen tänker jag inte ge mig in på, det gäller att vara försiktig så du inte skadar nageln om du filar eller skrapar bort lacket.

Vad gillar du detta? Rösta gärna på lacket som vanligt!

depend-gellack-aquaglitter-2depend-gellack-aquaglitter-4depend-gellack-aquaglitter-3

  1. Gillar verkligen färgen! Hade varit kul om de släppt samma färger i det ordinarie sortimentet, så man inte går miste om godingar som denna om man inte har gel-lack!

  2. Om du lackar andra lack över så är det bara att ta bort med remover som är anpassad till ”lösnaglar”, alltså utan aceton. Fungerar hur bra som helst! Jag provade också Aqua Glitter som första lack ur glitterkollektionen. Tyckte om det, men ville inte leva med det i flera veckor, så det fick ryka redan efter några dagar.

  3. Alltså det blir ju vansinnigt snyggt men nej, jag fixar bara inte den borttagningen, vanlig glitterlack ger mig liksom panik om jag försöker ta bort dem med remover så detta känns inte som nåt för mig.

Comments are closed.